Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar u vrgorcu

Jovanović: Napad na nastavnika jednak je napadu na policajca!

zeljko jovanovic,vrgorac,portal (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/8
02.07.2013.
u 11:30

Učitelji i nastavnici u Hrvatskoj rade najodgovorniji posao za budućnost našega društva i napad na učitelja i nastavnika mora biti jednak napadu na policajca ili bilo koju drugu službenu osobu u RH, kazao je ministar Jovanović

U Osnovnu školu Vrgorac, u kojoj je u ponedjeljak razjareni roditelj, inače bivši policajac, fizički napao nastavnicu pred njezinim malodobnim sinovima, u utorak poslije podne došao je ministar Željko Jovanović.

– Učitelji i nastavnici u Hrvatskoj rade najodgovorniji posao za budućnost našega društva i napad na učitelja i nastavnika mora biti jednak napadu na policajca ili bilo koju drugu službenu osobu u RH. Ja prijedlog iznosim sada i tražit ću da se na ovaj način tretiraju napadi na učitelje – poručio je Jovanović iz Vrgorca. I udruga Nastavnici organizirano u utorak je od Vlade RH uputila zahtjev za donošenje zakona po kojemu bi prosvjetni djelatnici dobili status službenih osoba, ali isto tako traže i ostavku ministra Jovanovića. 

Ivo Klinac, ravnatelj OŠ Vrgorac, zadovoljan je reakcijom ministra, ali i radom Državnog odvjetništva koji je nasilnom 52-godišnjem ocu odredilo mjesec dana pritvora. – Imamo podršku struke i javnosti, ne samo mi već svi prosvjetni djelatnici u Hrvatskoj – kaže Klinac. Inače, ravnatelj i djelatnici škole u utorak prije podne prosvjedovali su pred zgradom policije. Traže učinkovitije djelovanje sustava jer su nasilnog roditelja već prijavili, kada im je početkom lipnja prvi put prijetio. Prijava nije spriječila njegovo divljanje, razbijanje po školi i fizički nasrtaj na nastavnicu hrvatskog jezika i njezinu djecu, koji je uslijedio 20-ak dana poslije. 

Kako doznajemo u PU splitsko-dalmatinskoj nakon zaprimljene prijave 12. 6. 2013. godine koju su podnijeli ravnatelj i nastavnica zbog uznemiravanja, tražili su postupanje MUP-a BiH jer prijavljeni 52-godišnjak živi u Ljubuškom. Oni su s njim razgovarali i o tome dostavili pismo koje je 21. 6. 2013. proslijeđeno ODO-u Dubrovnik i Centru za socijalnu skrb. 

– Policija je obavila sve što je mogla, s obzirom na to da tada on njima još nije prijetio – kaže Ana Čepić iz ureda glasnogovornice PU. No, očito to nije zaustavilo bivšeg policajca. On je tražio da mu kći ponavlja osmi razred kako bi ga ponovno pohađala u Ljubuškom jer vjeruje da bi tamo postigla bolji uspjeh i poslije se upisala u srednju ekonomsku školu, za koju sada ne ispunjava uvjete. Nastavnici su to odbili pa ju je zadnja tri tjedna prestao slati na nastavu. Međutim, kada je u ponedjeljak došao po svjedodžbu i vidio da je položila razred, podivljao je. Urlao je, rušio ormare i upao u knjižnicu u kojoj je zatekao nastavnicu s njezina dva malodobna sina. Ošamario je nju i,njezina sina koji ju je branio. 

Kazneno je prijavljen zbog prijetnje smrću njoj i djeci, a protiv njega je podnesen i optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog narušavanja javnog reda i mira.

>>Bivši policajac istukao nastavnicu jer mu kći nije 'pala' razred!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije