Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'što sam to napravila'

Jovanović izmaknuo fotelju ravnateljice Mariji Budimir

Marija Budimir
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
23.12.2013.
u 16:59

Marija Budimir: 
Želim da mi se kaže što sam pogrešno napravila, u odluci nema objašnjenja.

Ministar obrazovanja i sporta Željko Jovanović donio je odluku da Mariji Budimir uskrati mogućnost postavljanja na mjesto ravnateljice u OŠ Siniše Glavaševića u Vukovaru. Odluku je donio zadnjeg dana zakonskog roka.

– Mislim da nitko od nas ništa ne mora reći, ali i da javnost dobro zna koji je pravi razlog ovakve odluke. Ovo je sumrak demokracije u Hrvatskoj te stoga tražimo od svih nadležnih institucija i tijela da se uključe u ovaj slučaj i istraže o čemu je riječ – poručio je predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna. Marija Budimir, pak, ne skriva da je duboko povrijeđena odlukom ministra Jovanovića.

Otkazni rok pa na burzu

– Želim da me se informira što sam to pogrešno napravila i gdje sam pogriješila. Izabrana sam na mjesto ravnateljice jednoglasnom odlukom članova Školskog odbora i s velikom podrškom svih članova učiteljskog, radničkog i Vijeća roditelja. Od 2007. godine, otkako sam ravnateljica, nemam nikakvih propusta u radu, a škola iz godine u godinu napreduje i suvremeno je opremljena zaslugom i predanošću radu svih zaposlenih pa tako i mojom. U samoj ministrovoj odluci nema nikakvih objašnjenja – rekla je M. Budimir. Boli je i to što Jovanović nijednom nije posjetio OŠ Siniše Glavaševića kako bi se upoznao s dostignućima škole i njezinim radom. Takva je odluka, osim toga, i egzistencijalno ugrozila M. Budimir i njezinu obitelj.

– Poznato je da sam i ja bila oboljela od karcinoma, a sada imam teško oboljelo dijete koje se mora liječiti u inozemstvu jer njezinu dijagnozu ima svega 200-tinjak ljudi na svijetu – kaže Budimir.

Nakon ovakve ministrove odluke M. Budimir ima tri mjeseca otkazni rok, a potom će na Zavod za zapošljavanje kao nastavnica razredne nastave. M. Budimir javnosti je postala poznata nakon što je ljetos tajno snimila gradonačelnika Vukovara Željka Sabu koji joj je nudio 50.000 kuna i druge pogodnosti kako bi osigurao SDP-u većinu u Gradskom vijeću. Razgovor je izazvao veliko zanimanje javnosti, a Uskok prije nekoliko dana potvrdio optužnicu protiv Sabe, kojemu je u međuvremenu ukinut i saborski imunitet. U šturom odgovoru iz Ministarstva stoji da je prosvjetna inspekcija predložila razrješenje M. Budimir zbog propusta u natječaju, što je Školski odbor poštovao. Istaknuli su i da joj ministar nije dao suglasnost na imenovanje, no nisu objasnili zašto.

>>Marija Budimir razriješena s mjesta dužnosti ravnateljice škole

>>Natječaj bio skrojen tako da Marija Budimir postane ravnateljica?

Komentara 114

Avatar MK2
MK2
17:12 23.12.2013.

Tko se od partije neda kupiti... ...tome partija uskracuje i zivot od postenoga rada! ...jako dobar signal kojega Ministar Jovanovic, i time Vlada Zorana Milanovic odasalje.

Avatar popišulja
popišulja
18:44 23.12.2013.

...obračuni protiv Hrvata u Hrvatskoj se nastavljaju....

KR
krka
18:01 23.12.2013.

Gospođo, niste simpatični partiji na vlasti, to je odgovor na Vaše pitanje! Sretan Božić!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije