Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cro Demoskop

Josipoviću potpora pada, a Grabar Kitarović ima sve veću podršku

Josipović Grabar Kitarović
Pixsell
08.06.2014.
u 15:42

Predsjednik Ivo Josipović, da se danas održavaju izbori, dobio bi 50,1 posto glasova, dok je iza njega još nepotvrđena kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović s 29,2 posto.

Predsjednik Ivo Josipović, da se danas održavaju izbori, dobio bi 50,1 posto glasova, dok je iza njega još nepotvrđena kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović s 29,2 posto, pokazalo je istraživanje Cro Demoskop agencija Promocija Plus, piše HRT.

U istraživanju koje je provedeno sa 1300 ispitanika na trećem mjestu je predsjednik Hrvatske zore Milan Kujundžić sa 6,2 posto, dok prvo lice inicijative "U ime obitelji" Željka Markić ima potporu 1,6 posto. Josipoviću je blago pala potpora u odnosu na istraživanje prošlog mjeseca, sa 52,5 posto na 50,1 posto, dok je podrška Grabar Kitarović porasla sa 27 na 29,2 posto.

Među onima koji su se izjasnili kao glasači SDP-a Ivo Josipović ima potporu 94,5 posto, dok Grabar Kitarović ima 70 postotnu potporu glasača HDZ-a. Zanimljivo je da Josipovića podržava 18,1 posto onih koji se izjašnjavaju kao glasači najveće oporbene stranke. 

>>Građani ne vjeruju ni Liniću ni Milanoviću, a Vladi su odbrojeni dani

>>Pouzdano 
znam: Željka Markić ozbiljno 
se sprema za predsjedničku kampanju

Komentara 81

DE
Dejan1000
15:47 08.06.2014.

Ne daj Boze da Josipovic opet pobjedi. Onda stvarno ne zalim ovaj narod.

NE
nenadbat
16:11 08.06.2014.

Ova ljevičarska anketa je totalno promašena i neistinita.To su pokazali i zbori za EU parlament.Realno Kolinda sigurno vodi.To mi pokazuje okolina i šire društvo u kojem se krečem.Svi su protiv Josipovića.Osim toga hrvatsko konzervativno tijelo nije sklono sudjelovati u anketama.

DU
Deleted user
16:07 08.06.2014.

Sve nade Josipovića su bile uprte u Gabrića, ali taj je zglajzao već na prvoj blatnoj zaravni - i nema tog wincha koji ga u stanju izvući iz gliba. Josipović je poslao Gabrića da kao politička jungfrau lijeve orijentacije ubere glasove onih kojima esdipi ne šmeka, ali ne samo da Gabrić "izgoreo" nego i nova otegotna okolnost je što se sručio narodni gnjev na cjelokupnu ljevicu. Tako da Josipović se može uzdati jedino u glasove srpskih glasača, ostalo je sve neizvjesno jer ako uleti Bandić s novom kandidaturom ili pak esdipi izvjesi svog kandidata, slijedi znano mrvljenje glasova na lijevom pol. krilu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije