Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cro demoskop

Građani ne vjeruju ni Liniću ni Milanoviću, a Vladi su odbrojeni dani

Milanović i Linić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
06.06.2014.
u 12:12

Na pitanje o tome kako gledaju na budućnost Vlade i prijevremene izbore, 24 posto ispitanih odlučilo se za mogućnost da se prijevremeni izbori održe zajedno s predsjedničkim izborima

Ovoj su Vladi odbrojeni dani, bar tako misli većina građana, sudeći prema najnovijem CRO Demoskopu. Tek 14,6 posto građana smatra da aktualna vlada treba ostati u istom sastavu, dok je 12,3 posto od 1300 ispitanika za rekonstrukciju i postavljanje novog premijera.

Čak 60,3 posto građana glasača desne koalicije želi prijevremene izbore, dok je takav slučaj samo sa 4,9 posto glasača lijeve koalicije.

Na pitanje o tome kako gledaju na budućnost Vlade i prijevremene izbore, 24 posto ispitanih odlučilo se za mogućnost da se prijevremeni izbori održe zajedno s predsjedničkim izborima.

U aktualnom sukobu na relaciji Milanović – Linić, građani više vjeruju bivšem ministru financija, njih čak 26,4 posto, dok 18,2 posto vjeruje premijeru, izvještava HRT. No, čak 41,7 posto ispitanika ne vjeruje ni jednom ni drugom.

Zanimljivo je da glasači HDZ-a više vjeruju Liniću, njih 34,4 posto, dok Milanoviću tek 5 posto HDZ-ovih glasača daje svoje povjerenje.

Tema mjeseca koja je zaokupila javnost zasigurno su poplave, tako smatra čak 55,6 posto građana, dok 26 posto sukob Milanović – Linić ipak smatra važnijom temom.

>>Čak 40 posto građana je za prijevremene izbore

Komentara 11

TB
Toni broo
12:55 06.06.2014.

Raspišite prijevremene izbore! Dosta je više vas SDP kriminalaca!

Avatar navijač
navijač
12:57 06.06.2014.

Linić je bio glavni dok je po saboru vikao na HDZ -"Krali ste osam godina itd ," a gdje je sad ta poštenjačina? Jednom nogom u Remetincu.

Avatar Robert28
Robert28
13:03 06.06.2014.

Građani vjeruju Milanoviću i Liniću kada se međusobno optužuju za kriminal i lopovluk. Ove ankete su smijurija i uvijek lijevim opcijama za 5% više napuhuju rejting nego što je to stvarno stanje na terenu, jadni Laburisti i Gabrić su najboljee osjetili na svojoj koži te napuhane anketne manipulacije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije