Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKUPLJANJE LJEVICE

Josipovićeva stranka organizirala tribinu, došao i Bernardić: 'Toleriranje radikalnog desničarenja je posebno opasno!'

Zagreb: Josipović i Bernardić, govornici tribine Hrvatska danas i sutra: pogled s lijeve strane
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/7
30.01.2017.
u 22:26

Josipović je rekao kako ljevica nije u dobroj situaciji s obzirom na opće društvene okolnosti i loše djelovanje unutar nje same

Stanje na lijevom spektru hrvatske političke scene u ponedjeljak na tribini u organizaciji stranke Naprijed Hrvatska njezin predsjednik Ivo Josipović ocijenio je ne baš dobrom, a predsjednik SDP-a Davor Bernardić je rekao kako stranke ljevice imaju sličan pogled na svijet i na život u Hrvatskoj te da se vraćaju razgovoru kako bi obnovili povjerenje.

Upitan kakve su mogućnosti ujedinjenja na ljevici s obzirom na disonantne tonove i u samom SDP-u, Bernardić je rekao kako razgovorom mogu doći do dobrih zaključaka jer je snaga u različitom mišljenju i dijalogu kako bi se našla dobra rješenja za Hrvatsku.

Pred nama su slični ili isti izazovi, danas počinjemo razgovor sa strankom Naprijed Hrvatska i predsjednikom Josipovićem, već sam bio u kontaktu s Hrvatskim laburistima, rekao je. Razgovaram sa strankama ljevice, cilj nam je isti: dobro društvo jednakih mogućnosti i smanjivanje društvenih nejednakosti te bolji život za sve, a ne samo neke ljude u Hrvatskoj. 

Josipović je rekao kako ljevica nije u dobroj situaciji s obzirom na opće društvene okolnosti i loše djelovanje unutar nje same. Rekao je da je sad vrijeme da dođe do promjena i da se ostvari jedinstvo koje ne mora biti formalne naravi, nego jedinstvo u pokušaju da se hrvatskom društvu ponude bolje vrijednosti.

Upitan postoji li mogućnost njegova približavanje SDP-u, Josipović je rekao kako su se već približili i ocijenio kako je to jako dobro i moguće zahvaljujući novom predsjedniku Davoru Bernardiću koji i najavio da će raditi na okupanju ljevice. Naprijed Hrvatska to pozdravlja i nada se uspješnoj suradnji, rekao je. Hrvatska treba drugačiju politiku i socijalno osjetljivu Vladu, okrenutu razvoju i okrenutu vrijednostima koje nisu ono što se može vidjeti u nekim mjestima gdje se radikalnom retro desnom politikom napada na temeljne europske vrijednosti, kazao je Josipović.

Ocijenio je da rezultati aktualne vlade nisu dobri, a posebno opasnim smatra toleriranje radikalnog desničarenja

I Bernardić je kritizirao rad aktualne Vlade, te rekao kako nije dobio konkretan odgovor na svoju ponudu HDZ-u za razgovorom. Dodao je da ga to ne čudi jer, kako je rekao, oni ne razgovaraju ni između sebe. 

>> Z. Pusić: Oni o kojima govori Markovina jesu politički šljam

Komentara 10

BU
Bulaba
22:39 30.01.2017.

Ljevica je u lošem stanju zbog negativne selekcije kadrova, odnosno uopće se ne radi o ljevici, nego o jugoudbaškoj desnici. Avangarda ljevice u Hrvatskoj nije radnička klasa, nisu borci za radnička prava, nego jugoudbaška zlatna mladež, jugoudbaška nasljedna aristokracija koja je umislila da im pripada vlast na temelju toga što im je deda bio u partizanima, a ćale u partiji. U suštini se radi o lažnom predstavljanju koje na kraju udari u glavu, što je sudbina svih onih koji se predstavljaju da su ono što nisu, Mesić je tu najzorniji primjer, ali ni ovi nisu puno dalje. Moš mislit, Josipović je ljevičar s četiri stana i pustim milijunima koje je "pošteno zaradio" svirajući klavir i predavajući na fakultetu, na temelju ćaletovih partizanskih i partijskih zasluga.

BU
Bulaba
22:46 30.01.2017.

Ahaha, čuj ovo, toleriranje radikalnog desničarenja je posebno opasno, kažu likovi dok sjede pokraje Drage Vjerana Grgovića Gonzalesa Felipe Caetano Moralesa Carlosa Pilsela, tolerantnog ljevičara koji je bacao kamenje na sinagogu. Još im je samo falio Mesić da sa Fredom Matićem zapjeva Juru i Bobana, Pupovac da sa svojim glavnim urednikom zapjeva jednu o Luburiću, Peđa Geđa Grbin da zapjeva Čavoglave pa da imamo otpor radikalnom desničarenju u svoj svojoj punini. Još da im se pridruži mitropolit Porfirije sa onom svojom o popu Đujiću....

MK
mksdk
22:42 30.01.2017.

Samorazumljivo je da ljevičar ne tolerira istinu. U tome nema ništa novo. Ono što jeste novo je to da je istina izašla na vidjelo i više nema povratka nazad. Ili kako bi to rekao Stipe: "Tito je to znao, zato ga nikada nije htio posjetiti".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije