Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zapalio i svijeću

Josipović večeras položio vijenac kod Kamenog križa na ušću Vuke u Dunav

Ivo Josipović
Ivica Galovic/PIXSELL
17.11.2014.
u 21:52

Prema najavama Josipović će sutra biti dio kolone sjećanja, a prema protokolu planirano je da položi vijenac na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata kao i na mjestu masovne grobnice na Ovčari.

Predsjednik RH Ivo Josipović večeras je, poslije 20 sati, položio vijenac i zapalio svijeću podno Kamenog križa na ušću Vukove u Dunav. Josipović nije davao nikakve izjave za medije nego se samo poklonio i vratio u Hotel Lav gdje je o odsjeo.

Prema najavama Josipović će sutra biti dio kolone sjećanja, a prema protokolu planirano je da položi vijenac na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata kao i na mjestu masovne grobnice na Ovčari. Večeras je u dvorištu Opće bolnice Vukovar, gdje će sutra biti održan službeni program i odakle kreće kolona sjećanja, održana i tradicionalna molitva za sve žrtve iz Domovinskoga rata. U krugu bolnice je tim povodom upaljeno i na stotine svijeća u spomen na ubijene i nestale branitelje i civile.

Među onima koji su upalili svijeće bili su i ratna ravnateljica bolnice Vesna Bosanac, ministar zdravlja Siniša Varga kao i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojim zamjenicima. Također u sklopu programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara večeras je predstavljena i monografija pod nazivom Hrvatska policija u obrani Vukovara 1990.-1998. Knjiga sadrži svjedočenja 15 policajaca iz vremena rata i mirne reintegracije. Tijekom domovinskoga rata poginulo je oko 400 policajaca, a od toga njih 90 u Vukovaru.

Prema službenim podacima Vukovar je branilo oko 800 policajaca.

>>Josipović se u Brodu poklonio poginuloj djeci i braniteljima

>>'Pred žrtvom Vukovara svi moramo biti ponizni, bez obzira na to slažemo li se politički'
 

Komentara 15

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
22:14 17.11.2014.

...izgleda da će on mimohoditi ujutro u 5.00...

AG
Agricola
22:28 17.11.2014.

Izborna kampanja zahuktava...

DU
Deleted user
22:24 17.11.2014.

Suzana nasih dana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije