Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donio odluku

Josipović raspisao izbore, na birališta izlazimo 4. prosinca

'15.04.2011., Zagreb -  Ured predsjednika, Ivo Josipovic dao je izjavu vezano za presude generalima u Haagu.Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
31.10.2011.
u 12:17

Prethodno je predsjednik s predsjednicima stranaka telefonski usuglasio datum izbora

Predsjednik Ivo Josipović potpisao je odluku o raspisivanju izbora za 7. saziv Sabora, prenosi HRT.

Odluka o raspisivanju izbora tijekom dana trebala bi biti objavljena u Narodnim novinama. Prethodno je predsjednik s predsjednicima stranaka telefonski usuglasio da se izbori raspišu za 4. prosinca.

Nakon što odluka bude objavljena u Narodnim novinama, Državno izborno povjerenstvo (DIP) preuzima izbornu proceduru. Počinje teći rok od 14 dana do kada stranke DIP-u moraju predati svoje prijedloge lista. Nakon što zaprimi liste, DIP-u ostaje rok od 48 sati u kojemu ih mora prihvatiti i javno objaviti u svim dnevnim novinama te na televiziji. Danom objave izbornih lista počinje izborna promidžba.

Predsjednik Ivo Josipović obratit će se javnosti u srijedu u 19.30 sati, kada će se osvrnuti na aktualnu situaciju u zemlji te pozvati sve građanke i građane Republike Hrvatske da obave svoju građansku dužnost i izađu na izbore, piše u priopćenju koje je poslao Ured predsjednika.

Komentara 65

Avatar kobra11
kobra11
12:32 31.10.2011.

znaci u decembru ce te svi da prosite

DU
Deleted user
12:34 31.10.2011.

Konačno, potrošili se jedni, dolaze drugi....

BM
Boris Markovic
15:02 31.10.2011.

@makarone: Da li mozes ukratko da izlozis svoj domoljubni program. Mislim, sta bi ti uradio drugacije od ovih koji su sada u konkurenciji da vode drzavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije