Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Dokumenti o ratnim zločinima'

Josipović: Prvo su probali s aferom Barbika, a sad će valjda doći s aferom Ken

Ivo Josipović
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
24.10.2014.
u 12:20

Predsjednik je ironično zaključio kako su to ti tajni dokumenti koji se bez problema mogu naručiti u bilo kojoj knjižari.

Predsjednik Ivo Josipović danas je oštro i argumentirano reagirao na prozivke HDZ-ova zastupnika Davorina Mlakara da je bivšem srpskom veleposlaniku Radivoju Cvetićaninu dilao dokumente vezane za ratne zločine.

Predsjednik je ironizirao te optužbe jer se Mlakar pozvao na citat iz memoara veleposlanika Cvetićanina u kojem je rekao da mu je Josipović dao uobičajeno debele hrestomatije suđenja i presuda za ratne zločine pa je Josipović rekao što to znači hrestomatija, a to je zbirka književnih ili znanstvenih djela te priznao da je u tri navrata veleposlaniku predao te hrestomatije kao što je to učinio i mnogim drugim veleposlanicima i znanstvenicima.

A riječ je, kako je rekao Josipović, o tri njegove knjige koje je dao bivšem srpskom veleposlaniku pod naslovom 'Odgovornost za ratni zločin', zatim 'Stalni i međunarodni kazneni sud' te 'Odgovornost za ratni zločin' u engleskom izdanju. Predsjednik je ironično zaključio kako su to ti tajni dokumenti koji se bez problema mogu naručiti u bilo kojoj knjižari. - Jasno je što radim ja, a radim na promjenama novog Ustava, u izradi 'Druge Republike', a što radi moja konkurencija i oni koji je podržavaju. Prvo su probali s aferom Barbika, a sad su valjda doći do afere Ken. To je njihov način rada, prvo su to plasirali preko mračnih portala, a onda su tu navodnu aferu prenijeli u Sabor želeći ocrniti izabranog predsjednika, koji je dobio izbore i glasovima njihovih birača, jer sam izabran uz potporu od 60 posto građana - rekao je Josipović.

Dodao je da će birači prepoznati tko radi, a tko izmišlja barbike i kenove te da on nakon ovog pucnja u prazno ne očekuje ništa nego će se vratiti svom poslu i obavezama, a ovi drugi neka pričaju o barbikama i kenovima jer je to njihov krajnji domet.

Kada je riječ o prosvjedu branitelja protiv ministra Predraga Matića Josipović je ustvrdio da su branitelji ponos Hrvatske i da je naša zadaća da o njima brinemo. - I ovi prosvjedi su možda rezultat izostanka komunikacije, pozvao sam branitelje da dođu u moj ured i ponudio se da budem svojevrsni medijator - poručio je Josipović. Na pitanje novinara da branitelji kažu da ne mogu do njega doći odgovorio je da on to nije čuo i da njegov poziv njima poslan.

>> HDZ traži očitovanje Josipovića o optužbama srbijanskog veleposlanika Cvetićanina

>> Josipović: Moja se šala odnosila na Kujundžića, a ne na cijelu liječničku profesiju

Komentara 201

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
12:29 24.10.2014.

Josipoviću, tvoje vrijeme je prošlo. Što se prije s tim pomiriš bit će ti lakše... Nego, što više slušam i čitam tvoje izjave sve se više čudim i pitam: imaš li uopće obraza i morala? I kakva bi osoba tebe mogla poželjeti za svog predsjednika?... Jadna moja napaćena nacijo.

Avatar tajar
tajar
12:28 24.10.2014.

To Predsjednik pokušava biti duhovit?

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
12:25 24.10.2014.

Tko dila dokumente dila i kokain...hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije