Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konstituirajuća sjednica sabora

Josipović: 'Predsjednik simbolizira nacionalno jedinstvo, volio bih da se Milanović predomisli'

Zagreb: Restart koalicija izborne rezultate čeka u prostorijama SDP-a
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
19.07.2020.
u 22:54

Njegova nazočnost na određeni način nosi i poruku poštovanja i želje za uspješnim radom novom Saboru i budućoj Vladi, rekao je Josipović

Predsjednik Republike Zoran Milanović neće u srijedu, 22. srpnja, doći na konstituirajuću sjednicu 10. saziva Hrvatskoga sabora, a s tom se odlukom bivši predsjednik Ivo Josipović ne slaže. On smatra da je konstituirajuća sjednica Sabora društveni ritual koji služi jačanju legitimiteta državnim institucijama. 

- Bilo bi dobro da predsjednik Milanović bude na konstituirajućoj sjednici Sabora. Točno je da je svoju ustavnu obavezu ispunio njenim sazivanjem. Ali, funkcija predsjednika je više od formalno propisanih zadaća. Predsjednik kao nadstranačka osoba sa svojom specifičnom ustavnom pozicijom simbolizira nacionalno jedinstvo. Njegova nazočnost na određeni način nosi i poruku poštovanja i želje za uspješnim radom novom Saboru i budućoj Vladi, rekao je Josipović i dodao:

- Uostalom, s njima njegov rad ima mnogo zajedničkih točaka. Konstituirajuća sjednica spada, kao i inauguracija  predsjednika, u društvene rituale koji na suptilan, politički i psihološki način, služe jačanju legitimiteta državnim institucijama. Volio bih da se predsjednik Milanović predomisli. Time bi pokazao, ne slabost, već političku snagu i mudrost, smatra Josipović. 

Komentara 33

RI
rimac444
23:11 19.07.2020.

To samo dokazuje da takovi kao što di bio ti, dikobraz pa sada slučajni su degradacija i sramota za tu funkciju. predsjednika hrvatskog naroda.

Avatar KALIMERO
KALIMERO
23:32 19.07.2020.

Hvala ti zabavljaču lakih nota,ljevičarskom domoljubu Škori koji je prvotno kao pucao na Milanovićevom mjesto pa potom sigurno mjesto premijera. Prvi put si mogao mazati oči drugi put i svaki sljedeći više nećeš

Avatar lijevipokvarenibrisač
lijevipokvarenibrisač
23:10 19.07.2020.

Možda predsjednik Milanović pošalje specijalnog izaslanika u osobi Miroslava Škore? Ah, ne - ne može to - Škoro je iionako tamo taj dan.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije