Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan neovisnosti

Josipović: Pred nama je gospodarska obnova Hrvatske

'01.01.2000., Zagreb -  Predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipovic odrzao je u Uredu predsjednika tematsku sjednicu Vijeca za socijalnu pravdu s temom problematike civilnih zrtava rata u RH. Photo:
Davor Puklavec/Pixsell
05.10.2012.
u 13:45

Dan neovisnosti naš je istinski blagdan, kada iskazujemo dužnu zahvalnost svima koji su tijekom naše povijesti tim idealima posvetili svoj rad, sposobnosti i nastojanja, navodi predsjednik

Nacionalna sloboda i državna neovisnost ideali su kojima teži svaki samosvjestan narod. Stoga je Dan neovisnosti naš istinski blagdan, kada iskazujemo dužnu zahvalnost svima koji su tijekom naše povijesti tim idealima posvetili svoj rad, sposobnosti i nastojanja, a posebice onima koji su za te ideale u Domovinskom ratu položili svoj život. To nas sve obvezuje da prihvatimo odgovornost za sadašnjost i budućnost Republike Hrvatske. Prije svega smo odgovorni graditi društvo mira, slobode, solidarnosti, pravde, rada i poštovanja svih ljudskih prava, uz posebnu brigu koju moramo posvećivati djeci, mladima i obiteljima – piše u čestitci koju je predsjednik Ivo Josipović uputio u povodu Dana neovisnosti te se dodaje:

– Pred nama je sada u prvome redu zadaća gospodarske obnove Hrvatske. Važno je da kao skora punopravna članica Europske unije budemo ne samo demokratski zrela i međunarodno odgovorna nego i gospodarski uspješna zemlja. Imamo za to preduvjete u ljepoti naše domovine i vrijednosti naših ljudi. Da bismo u tome uspjeli, važno je da izgrađujemo suglasje o temeljnim pitanjima naše budućnosti, da potičemo rad i kreativnost, samopouzdanje i optimizam.

Predsjednik je pozvao građane da ponosno i radosno proslave svoj nacionalni blagdan.

– Sa željom da složno i zauzeto radimo za dobro Hrvatske, svim hrvatskim građanima srdačno čestitam Dan neovisnosti! – zaključuje predsjednik.

>>"Prisjetimo se svih heroja koji su u našu slobodu uložili svoje živote"

Komentara 17

DE
demokršćanin
13:56 05.10.2012.

OBNOVA! Istina,obnova je potrebna samo tko će je provesti.Današnji vladajući sigurno ne.

Avatar Django
Django
14:31 05.10.2012.

Drugovi nas opet vode u "svijetlu budućnost".

VE
vero
13:53 05.10.2012.

E draga vladalačka ekipo. Državu imamo, ali vlast nemamo. Koliko nam je sudstvo i vlast neovisno, vidimo svaki dan. Sretan vam DAN NEOVISNOSTI - razmislite malo ova 3 dana što bi to moglo značiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije