Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Josipović: Pred nama je gospodarska obnova Hrvatske

Dan neovisnosti naš je istinski blagdan, kada iskazujemo dužnu zahvalnost svima koji su tijekom naše povijesti tim idealima posvetili svoj rad, sposobnosti i nastojanja, navodi predsjednik
05. listopada 2012. u 13:45 17 komentara 1 prikaza
'01.01.2000., Zagreb - Predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipovic odrzao je u Uredu predsjednika tematsku sjednicu Vijeca za socijalnu pravdu s temom problematike civilnih zrtava rata u RH. Photo:
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Nacionalna sloboda i državna neovisnost ideali su kojima teži svaki samosvjestan narod. Stoga je Dan neovisnosti naš istinski blagdan, kada iskazujemo dužnu zahvalnost svima koji su tijekom naše povijesti tim idealima posvetili svoj rad, sposobnosti i nastojanja, a posebice onima koji su za te ideale u Domovinskom ratu položili svoj život. To nas sve obvezuje da prihvatimo odgovornost za sadašnjost i budućnost Republike Hrvatske. Prije svega smo odgovorni graditi društvo mira, slobode, solidarnosti, pravde, rada i poštovanja svih ljudskih prava, uz posebnu brigu koju moramo posvećivati djeci, mladima i obiteljima – piše u čestitci koju je predsjednik Ivo Josipović uputio u povodu Dana neovisnosti te se dodaje:

– Pred nama je sada u prvome redu zadaća gospodarske obnove Hrvatske. Važno je da kao skora punopravna članica Europske unije budemo ne samo demokratski zrela i međunarodno odgovorna nego i gospodarski uspješna zemlja. Imamo za to preduvjete u ljepoti naše domovine i vrijednosti naših ljudi. Da bismo u tome uspjeli, važno je da izgrađujemo suglasje o temeljnim pitanjima naše budućnosti, da potičemo rad i kreativnost, samopouzdanje i optimizam.

Predsjednik je pozvao građane da ponosno i radosno proslave svoj nacionalni blagdan.

– Sa željom da složno i zauzeto radimo za dobro Hrvatske, svim hrvatskim građanima srdačno čestitam Dan neovisnosti! – zaključuje predsjednik.

>>"Prisjetimo se svih heroja koji su u našu slobodu uložili svoje živote"

dugogodišnji prijatelj i suradnik
Zaista tužno: Duško Lokin otkrio pravi razlog zašto nije bio na Kićinu sprovodu
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
 • demokršćanin:

  OBNOVA! Istina,obnova je potrebna samo tko će je provesti.Današnji vladajući sigurno ne.

 • Avatar Django
  Django:

  Drugovi nas opet vode u "svijetlu budućnost".

 • vero:

  E draga vladalačka ekipo. Državu imamo, ali vlast nemamo. Koliko nam je sudstvo i vlast neovisno, vidimo svaki dan. Sretan vam DAN NEOVISNOSTI - razmislite malo ova 3 dana što bi to moglo značiti.