Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
josipović čestitao:

"Prisjetimo se svih heroja koji su u našu slobodu uložili svoje živote"

josipović (1)
Boris Šćitar/PIXSELL
07.10.2011.
u 17:35

Svim našim građanima s ponosom i radošću čestitam Dan neovisnosti i dvadesetu godinu naše samostalnosti, poručio je predsjednik.

U povodu obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske, 8. listopada, predsjednik Ivo Josipović uputio je čestitku svim građanima Hrvatske. Predsjednikovu čestitku prenosimo u cijelosti.

S ponosom se sjećamo dana 8. listopada 1991. kada je Republika Hrvatska proglasila svoju neovisnost. Tom odlukom naša je država stvorila trajan temelj za slobodan razvoj za sve svoje građane. Uskoro međunarodno priznata, Hrvatska je postala odgovoran sudionik međunarodnih odnosa, članica UN-a i brojnih drugih međunarodnih organizacija. Dan našeg osamostaljenja proslavili smo pod teretom agresije i djelomične okupacije. Hrvatski su branitelji u pravednom i obrambenom Domovinskom ratu očuvali našu slobodu i neovisnost. Njihovo junaštvo i spremnost na žrtvu razlog su naše trajne zahvalnosti i poštovanja.

Dvadeseta godišnjica osamostaljenja naše Domovine prigoda je da se sjetimo svih naših heroja koji su u našu slobodu uložili svoje živote i zdravlje, svoja znanja i sposobnosti, hrabrost i poštenje. U protekla dva desetljeća naša je Hrvatska, unatoč brojnim teškoćama i pogreškama, ostvarila zapažen razvoj i napredak. Članstvo u NATO savezu i završetak pregovora o članstvu u Europskoj uniji ponajbolje svjedoče o tome.

Nakon dvadeset godina naše državnosti, pred nama su novi izazovi. Hrvatsku moramo izgraditi kao suvremenu i uspješnu europsku državu mira, slobode, demokracije i ljudskih prava. Solidarnost i pravda te snažan gospodarski razvoj pretpostavke su našeg uspjeha. Svi naši građani, posebno oni koji obnašaju odgovorne dužnosti imaju obavezu i čast da predanim radom grade takvu europsku Hrvatsku i promiču nacionalne interese naše Domovine.

Svim našim građanima s ponosom i radošću čestitam Dan neovisnosti i dvadesetu godinu naše samostalnosti.

Komentara 239

RE
rea@
09:29 08.10.2011.

Europska Hrvatska, lijepo.

Avatar tetak
tetak
18:22 07.10.2011.

Svih koji još nisu optuženi, uhićeni i osuđeni ???????? A broj je sve manji , jel tako predsjedniče praDNIče. Možda će se Tadić javiti kako ne smijemo slaviti dan neovisnosti ????

Avatar WindFucker
WindFucker
09:27 08.10.2011.

Prisjetimo se onih koji u našu slobodu nisu uložili ništa; Venezuela a.k.a. August KamoĆemo Rambo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije