Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naručio jakne

Josipović posjetio udrugu Kamensko: Ideja je bila da pomognemo radnicama

Josipović u Kamenskom
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
09.12.2014.
u 10:57

Josipović je, kako kaže, htio pomoći radnicama koje su u teškoj poziciji da zarade barem jednu plaću naručivši od njih sto jakni za svoju kampanju

Predsjednik Ivo Josipović jutros je posjetio udrugu Kamensko na zagrebačkoj Knežiji gdje rade neke od radnica propale tvornice Kamensko. Josipović je, kako kaže, htio pomoći radnicama koje su u teškoj poziciji da zarade barem jednu plaću naručivši od njih sto jakni za svoju kampanju. Jakne su plaćene 50.000 kuna.

– Ideja je bila da pomognemo radnicama koje su vrlo teškoj poziciji, a, drugo, želio sam dobre i kvalitetne jakne, a upravo takve rade gospođe iz Kamenskog – rekao je Ivo Josipović.

Prije nego što je s gospođama iz Kamenskog otišao popiti kavu odgovorio je i na novinarsko pitanje smatra  li da je zaposlenjem samo 7 radnica, dok je njihovih 200 kolegica na burzi, slučaj tvornice Kamensko koja se prekosutra prodaje riješen pravedno:

– Postoje granice političke intervencije u provedbu zakona. Dakle, nitko u ovoj zemlji pa ni predsjednik ne može intervenirati u sudske postupke. Ono što sam mogao učiniti, ja sam i učinio. Inicirao sam, dapače tražio, od DORH-a da riješi taj slučaj. Podnesene su kaznene prijave, a, kao što znate, već su podignute i neke optužnice. Kada je riječ o stečaju, to je sudski postupak u koji predsjednik ne može intervenirati – rekao je predsjednik Ivo Josipović.

>> Josipović: Tuđman je otišao u Knin poljubiti zastavu, a nije ju odande odnio

Komentara 47

Avatar petrolio
petrolio
11:26 09.12.2014.

kako se sad toga sjetio tek nakon 5 godina, na isteku mandata? bitno mu je samo da skuplja jeftine predizborne poene kod ljudi koji ne kuže pozadinu te "velikodušnosti"! palac dolje!

OK
okus
11:17 09.12.2014.

Sad pred izbore ?

SL
Slivnjak
11:19 09.12.2014.

Jedina ideja gospodina Josipovića je njegova osobna korist. To ostvaruje preko leđa najugroženijih za čiju je ugroženost jako zaslužan. Pošteni Hrvati nemojte dopustiti da vas za nos vuku oni koji pripadaju partiji koja je uvijek bila protiv neovisne hrvatske državee i svega što nas asocira na Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije