Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik na odlasku

Josipović objasnio gdje vidi 'ustašku zmiju koja ne spava': 'Ne puzi po podu'

Ivo Josipović
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
16.02.2015.
u 20:01

– To je netrpeljivost prema drugom i drukčijem, totalitarne tendencije, želje da se smanje ljudska prava – rekao je Josipović

Predsjednik na odlasku, Ivo Josipović, u intervju televiziji N1 kazao je da još uvijek stoji kod svoje izjave u Knessetu.

– Ja ostajem pri tome, pogledajte portale, ustaška zmija ne spava – rekao je Josipović. Danas je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na Hrvatskom radiju zamjerio Josipoviću tu izjavu u Izraelu. – Po čemu ćemo pamtiti Josipovića? Po nekakvim ustaškim zmijama i gujama koje spominje ničim izazvan – kazao je Karamarko optuživši, između ostalog i Josipovića, da je "krenuo s ideološkim podjelama unutar hrvatskog korpusa".

"Pa ona nije ovdje na podu, ne puzi"

Predsjednik na odlasku na N1 televiziji  je objasnio gdje se to nalazi "ustaška zmija" danas. – Pa ona nije ovdje na podu, ne puzi, nije ni ona od 1941. do 1945. bez obzira na to što se neki poput maskenbala oblače u ustaške uniforme ili stavljaju slične znakove na Facebook stranice, web stranice i određene tiskovine, bez obzira na to što se spektakularno održava misa za Antu Pavelića – kazao je Josipović i dodao da sve obitelji imaju pravo na žalovanje zbog svojih žrtava.

– Radi se o tome da je vidljivo u našem društvu da postoje neke tendencije koje idu za esencijom onoga što se tada zagovaralo. To je netrpeljivost prema drugom i drukčijem, totalitarne tendencije, želje da se smanje ljudska prava, a vidjeli smo i da se prijeti ljudima i da se promijeni istina o povijesti – kazao je Josipović i dodao da neki utjecajni krugovi žele revidirati povijest i odmaknuti Hrvatsku od pobjedničke koalicije u Drugom svjetskom ratu.

>>'Josipovića ćemo pamtiti po ustaškim gujama, a Milanović kopira našu taktiku'

>>Ivo Josipović i dalje ne daje izjave

Komentara 289

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
20:13 16.02.2015.

ja ivi želim pošteno suđenje i javno izvršenje kazne

Avatar tajar
tajar
20:15 16.02.2015.

U današnjem VL već treća vijest prenijeta s N1. No comment.

DU
Deleted user
20:28 16.02.2015.

Predsjedniče, četničku zmiju ljubite tri puta u obraz, i to Vam uopće ne smeta. Neprestano tražite ustaše, a u Hrvatskome saboru narod nije izabrao niti jednoga zastupnika desne orjentacije. Predsjedniče, nije Hrvatska nastala 1943. niti je JB Tito najzaslužniji Hrvats. Hrvatska je tu bila malo prije Tita. Kad to shvatite, onda nećete tražiti ustaše po Hrvatskoj i prestat ćete se ljubiti sa četničkim zmijama tri puta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije