Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o holokaustu

Josipović o holokaustu: Nije se dovoljno samo sjećati žrtava

\'18.08.2011.Pantovcak, Zagreb- Predsjednik Republike Ivo Josipovic odrzao je tiskovnu konferenciju o imenovanju veleposlanika. Photo: Boris Scitar/PIXSELL\'
Boris Ščitar/PIXSELL
25.05.2012.
u 21:15

Pravedno bi bilo izgraditi sinagoge na onim mjestima na kojima su porušene, istaknuo je predsjednik Josipović

Učenjem o povijesti i suosjećanjem s događajima iz prošlosti, možemo postati bolji ljudi – poručio je nj.e. Yossi Amrani, izraelski veleposlanik u Hrvatskoj na otvorenju I. Regionalnog seminara o ljudskim pravima "Edukacija o holokaustu" u Čakovcu. Seminar je otvorio hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

– Ja sam političar koji uvijek govori da se treba okrenuti budućnosti. No, ne može se graditi jasna budućnost, ako nisu usvojene stvari koje su se događala u prošlosti. Bez da se sjetimo svega lošeg što se dogodilo u Drugom svjetskom ratu ne možemo imati dobru budućnost. I našim je područjem u to vrijeme zavladalo zlo, koje je okupiralo gotovo čitavu Europu. Holokaust je dio i naše povijesti. No, nije se dovoljno samo sjećati žrtava već za njih i njihove obitelji treba učiniti i neke konkretne stvari. Mnogi su ostali bez imovine i iako je sada teško svaku nepravdu ispraviti, potrebno je pronaći način da se te ljude obešteti. Pravedno bi bilo i izgraditi sinagoge na onim mjestima na kojima su porušene – istaknuo je predsjednik Josipović, pod čijim se pokroviteljstvom održava trodnevni seminar.

Ključne riječi

Komentara 82

OB
-obrisani-
22:41 26.05.2012.

Krka ti si krkan!

VE
velikazmija
14:11 26.05.2012.

dali političari kad se izaberu na neku dužnost imaju sistematsli pregled ako ne trebalo bi to uvesti --

VE
velikazmija
19:47 26.05.2012.

kud god kreneš ovaj zine pa jedno vrijerme je bio zastvoprenih usta --

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije