Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆ POPLAVLJENIMA

Josipović: Neka Vlada oslobodi PDV-a tvrtke koje doniraju

Ivo Josipović
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
19.05.2014.
u 14:33

Predsjednik je pohvalio velike tvrtke koje pomažu s donacijama

Predsjednik Ivo Josipović danas je u posjetu Koprivnici. Nakon što je popio kavu u središtu grada, obišao je policijsku upravu i novoobnovljenu zgradu u budućem sveučilišnom kampusu. Dotaknuo se i poplava u Slavoniji i pohvalio, ne imenovavši ih, velike tvrtke koje pomažu donacijama. Pritom je mislio i na koprivničku Podravku, koja je već donirala i otpremila sedam tona robe. Pohvalio je i rad koprivničkih ronioca koji su otišli na poplavljena područja.

– Pozivam Vladu da oslobodi PDV-a tvrtke koje doniraju. Nema smisla da netko nešto daruje i da mu se onda još naplaćuje porez – rekao je Josipović.

Na novinarsko pitanje hoće li države imati dovoljno sredstava za sanaciju od poplava, rekao je da se nada da ima, ali da treba razmisliti i o aplikaciji na europske fondove.

Josipović trenutno drži predavanje studentima na temu Politika i moral.

>> UŽIVO Stožer: Ako treba, evakuirat ćemo i prisilno! U Požeško-slavonskoj županiji proglašena elementarna nepogoda

>> Lažni humanitarci traže novac za stradale u poplavama

Komentara 19

LI
liliZG
14:44 19.05.2014.

čekam da se todorić uključi, ....on će prije svoje šlepere u slavoniju poslati da spasi vlastitu imovinu nego da ima dostavi vodu, šećer ili brašno.....

DU
Deleted user
15:31 19.05.2014.

Hoće li ZAMP odustati od naknade u slavoniji ?

XA
xaron
15:25 19.05.2014.

...popio kavu u centru grada...dok poplave ruše sve pred sobom. Neko ko se smatra Predsjednikom RH bi obukao gumenjake i zagazio u blato kraj Save. Ili je to previše prljavo za Ivu, ili su ga tako savjetovali Savjetnici Perkovic i Jovic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije