Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
josipović:

Josipović: Ne znam što će reći EU, ali trebamo zaštiti svoj interes u Ini

ivo josipović (1)
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
1/7
26.09.2011.
u 14:40

Naše je da se štiti zakonitost i istraži je li bilo korupcije, rekao je predsjednik Josipović.

Ne bih nagađao što će reći Bruxelles ili Mađarska, vrlo je važno da se zaštiti naš nacionalni interes. Ne ulazim u to je li taj zakon najbolji način, ali ima još vremena za konzultacije. Hrvatska mora osigurati da se poštuju temeljni ugovori kojima je Ina privatizirana – kazao je predsjednik Ivo Josipović na otvaranju nove tvornice tvrtke Tehnix u Donjem Kraljevcu, komentirajući najavu premijerke Kosor o donošenju zakona kojim će se zabraniti preuzimanje više od 49 posto Ine. Naše je, dodao je, da se štiti zakonitost i istraži je li bilo korupcije.

>>Kosor: Zakonom ćemo spriječiti preuzimanje više od 49% Ine

Govoreći o datumu održavanja referenduma o ulasku u EU, Josipović je istaknuo da se on treba održati “kad je to moguće”.

– Važno je da se europsko pitanje odvoji od predizborne kampanje. Tu mora postojati jedinstvo svih zagovaratelja ulaska Hrvatske u EU i mislim da je dobro da se to odvoji od samih izbora – kazao je Josipović.

Prema rezoluciji Hrvatskog sabora referendum se treba održati u roku od 30 dana nakon potpisivanja, no Josipović ističe da je realno da se održavanje referenduma odgodi, o čemu odluku donosi Hrvatski sabor.

>>Gábor Iván: Novi zakon o Ini neće proći u Bruxellesu

– Očekujem od svih stranaka koje su zagovarale ulazak u EU da u kampanji prije referenduma rade zajedno i uvjere građane u opravdanost ulaska u EU – zaključio je Josipović. Tvrtka Tehnix u tvornicu je uložila tri milijuna eura, od čega dva milijuna iz vlastitih izvora, a milijun iz kredita HBOR-a. Otvorena je i solarna elektrana snage 102 KW. 

- Za 15 dana sličnu tvornicu otvaramo u Rumunjskoj, u gradu Bacau. U nju ulažemo dva milijuna eura. Za mjesec dana otvaramo i tvornicu u Beogradu, za tržište Srbije i Rusije - nabraja direktor Đuro Horvat. 

Otvorena je i prva mobilna solarna elektrana snage 10 kW, od koje u Tehnixu očekuju da će osvojiti svjetsko tržište. U Hrvatskoj kupce vide na lokacijama na kojima ima više sunčanih dana u godini, kao što su, na primjer, Dalmacija i otoci.

Komentara 38

VE
velikazmija
23:16 26.09.2011.

očito me provociraš po tebi samo jednog mogu kliknuti na cijeloj stranici -iš-

OB
-obrisani-
16:55 26.09.2011.

.ČINJENICE O SDP-u: SDP - stranka (Partija) koja je pobjegla iz Sabora kad se glasalo za samostalnu hrvatsku državu

VE
velikazmija
23:13 26.09.2011.

nije ok ako nije plus i dalje ideš posvome ovo je još veća manipulacija i pogodovanje crvenima --exkos udba i ne možeš tu dati minus jer cenzura ili tko izmisli kako zamazati oči --hoću plus komentator reporteru--

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije