Naslovnica Vijesti Hrvatska

Josipović na izbore izlazi u svim izbornim jedinicama

Osnivačka skupština bit će 31. svibnja. Nova stranka zvat će se Naprijed Hrvatska – Progresivni savez. U vrhu stranke bit će Josip Kregar, Nikica Gabrić, Anto Nobilo, Ivica Pančić...
15. svibnja 2015. u 13:30 49 komentara 3521 prikaza
Ivo Josipović
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Do kraja mjeseca Hrvatska će dobiti još jednu stranku – onu bivšeg predsjednika Ive Josipovića. Večeras će se u Zagrebu održati inicijalni odbor stranke na kojem će se usuglasiti Statut, a osnivačka skupština bit će 31. svibnja. Nova stranka zvat će se Naprijed Hrvatska – Progresivni savez.

Osim bivšeg predsjednika, u samom vrhu stranke bit će i Josip Kregar, saborski zastupnik, liječnik Nikica Gabrić, odvjetnik Anto Nobilo, bivši SDP-ov ministar branitelja Ivica Pančić, redateljica Irena Škorić, aktivistica Rada Borić... Međutim, mogu se očekivati, kaže nam Ivo Josipović, i još neka imena koja prvo moraju urediti statuse u strankama u kojima su sada.

Koaliranje prihvatljivo

– Bit će to stranka lijevog centra koja u sebi ima doktrinu progresivnosti, odnosno bit će to stranka usmjerena na reforme i napredak – kaže Ivo Josipović. Program stranke, dodaje, prilično će se naslanjati na njegov program iz predsjedničkih izbora. Bit će moguće i dvojno članstvo kada je riječ o srodnim strankama. Predizborno koaliranje za Josipovića je prihvatljivo i poželjno. Već vodi, kako kaže, ozbiljne razgovore s nekim strankama, međutim nije želio otkriti s kojima bi to Naprijed Hrvatska mogla na iduće izbore.

– Tko bude spreman na programsku suradnju, dolazi u obzir – kaže Josipović.

Na izbore sa strankom planira ići u svim izbornim jedinicama. Iako to traži dobro razgranatu mrežu već sada, kaže Josipović, stranka ima dobar dio ljudi izvan Zagreba. Nepoznanica je koliko će stranka imati uspjeha na parlamentarnim izborima, no neke joj okolnosti idu u prilog.

– Za njih je dobro što će izbori najvjerojatnije biti tek početkom iduće godine pa imaju vremena za organizaciju. U prilog im ide i to da će na izbore prije nego što velike stranke počnu proces i njihovog urušavanja, što se dogodilo Laburistima, ORaH-u – kaže politički analitičar Žarko Puhovski.

"Korektniji od Holy"

Dodaje i kako treba reći da je Ivo Josipović mnogo korektniji od Mirele Holy jer je i sam rekao da je nakon izbora spreman podržati SDP. 

>> Ustavni sud nije odobrio da se Josipoviću sudi za klevetu 

>> Ivo Josipović 30. svibnja osniva stranku!

HGK
HGK
Do ključnih poslovnih informacija u samo par klikova mišem

A1 izdvaja za Vas

  • mikrogrizzly:

    Iskazao je energičnost čovječje ribice tijekom mandata! Nadajmo se da će stranka ubilježiti velik broj sljedbenika tijekom ljetnog mitinga u Srbu jer tamo im je "baza", trogrbe partizanske kape i široko, od uvceta do uvceta, nasmiješen Josipović. Ako tamo izostanu ... prikaži još! gromoglasne ovacije novoj strančici, e to je onda doista zabrinjavajuće...

  • trias politica:

    Iza savez treba još dodati "kumunista".

  • IVANIVANIVAN:

    skupili se politički gubitnici pod jedan kišobran