Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMUNITET

Ustavni sud nije odobrio da se Josipoviću sudi za klevetu

Ivo Josipović
Foto: Anto Magzan/Pixsell
14.05.2015.
u 17:43

Ništa od tužbe Zdravka Tomca i Josipa Jurčevića

Ustavni sud nije odobrio pokretanje kaznenog postupka protiv bivšeg predsjednika RH Ive Josipovića po tužbi za klevetu Zdravka Tomca i Josipa Jurčevića.

Komentirajući na upit građana njihovu etičku optužbu za veleizdaju, Josipović je rekao “luđaci” i “bolesnici”. Kad mu je prestao mandat, Općinski kazneni sud u Zagrebu sazvao je za sutra ročište. No, Josipović se obratio Ustavnom sudu jer se po Ustavu protiv predsjednika ne može pokrenuti kazneni postupak bez prethodnog odobrenja Ustavnog suda.

Ustavni sud zaključio je da se protiv predsjednika države ne može pokrenuti postupak ni nakon što mu prestane mandat ako se tereti za događaj iz vremena obnašanja dužnosti, a ako pokretanje postupka nije odobreno, sud ga ne može pokrenuti ni nakon što predsjedniku prestane mandat. Stoga je Ustavni sud odredio da se u konkretnom slučaju neće održati ročište određeno za 15. svibnja 2015. 

>> Zdravko Tomac: Ivo Josipović napravio je moralnu veleizdaju

Komentara 36

OL
olrajt
17:58 14.05.2015.

...bila je prpa pa je drug brže zaražio pomoć Ustavnog suda!...zašto se drug boji suočiti sa gospodom koje je uvrijedio!..kukavičluk!

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
18:49 14.05.2015.

Svaki sud treba braniti Pravdu i Pravednost, a Ustavni sud svojom presudom u ovom slučaju svrstao se na krivu stranu i obznanio Narodu da u Hrvatskoj ipak obitavaju svete krave, koje ovaj sud štititi na uštrb PRAVDE. Lijepa poruka, svaka čast!

Avatar guten_tag
guten_tag
18:50 14.05.2015.

još jedna rehabilitacija je previše za današnji dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije