Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
josipović u gudovcu

'Hrvatska doista uvozi previše hrane. Vlada treba definirati drukčiju politiku'

ivo josipović
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/9
06.09.2014.
u 14:36

Najveći poljoprivredni sajam u Gudovcu pokraj Bjelovara danas je obišao i predsjednik RH Ivo Josipović i tom prilikom izrazio zadovoljstvo viđenim...

Najveći poljoprivredni sajam u Gudovcu pokraj Bjelovara danas je obišao i predsjednik RH Ivo Josipović i tom prilikom izrazio zadovoljstvo viđenim. – Dojmovi su sjajni,vidim da je ovdje vrlo raznolik asortiman hrane što je dobro, kao što je dobro i to da ima puno domaćih i stranih izlagača iz čak 15 zemalja. U svakom slučaju čestitam organizatorima, kazao je Josipović. Osvrnuo se i na nezadovoljstvo poljoprivrednika činjenicom da je Hrvatska još uvijek preveliki uvoznik hrane.

– Brojke su jasne i pokazuju da Hrvatska doista uvozi previše hrane, a s druge strane znamo koje imamo resurse. Vlada naravno tu može i treba definirati drukčiju politiku, a s druge strane mislim da će i proizvođači trebati malo bolje osluhnuti potrebe tržišta jer klasična proizvodnja samo pšenice i kukuruza više neće ići. Mislim da se treba orijentirati na one proizvode koje nedostaju našem tržištu, kazao je predsjednik. Na novinarski upit kako komentira najnovije istraživanje prema kojima mu popularnost kod biračkog tijela stagnira, pa čak i pada, rekao je da je bio u inozemstvu te da ih još nije vidio, no čuo je i zadovoljan je njima.

>>Josipović u vodstvu, Grabar-Kitarović zaostaje

Komentara 9

TA
tamanitelj
15:21 06.09.2014.

Ovaj čovjek stvarno nije normalan ,, uvozimo previše hrane ,, ??

ST
stefj
15:04 06.09.2014.

A je se javio sad pred izbore... Do sada je šutio i podržavao svaki potez ove vlade, a kad je bila Kosor, svaki dan je pljuvao po njoj. A stanje za vrijeme Kosor je bilo kud i kamo bolje negoo sada, čak je i pokušala povući neke poteze, za razliku od ove vlade koja samo izmišlja nove i povećava postojeće poreze...

DU
Deleted user
14:46 06.09.2014.

Svi vi već desetlječima samo pričate. NIŠTA niste učinili. Proizvodnja u Hrvatskoj gotovo i ne postoji (ne samo hrane, ničega), a uvozne kvote povećavate, ne donosite sanitarne ni ostale propise koji bi pomogli da se bar dio tog smeća ne uvozi, NIJE VAS BRIGA uopće - naravno, jer će vaša djeca studirati i živjeti vani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije