Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tuheljske toplice

Josipović i Türk zajedno otvorili hotel Termi Tuhelj

ivo josipović,danilo Türk (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/4
07.06.2012.
u 19:17

Predsjednici Hrvatske i Slovenije složni: Ovakvih zajedničkih investicija trebamo više

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović i predsjednik slovenije Danilo Türk danas su u Termama Tuhelj u Tuheljskim Toplicama zajednički otvorili novi hotel sa 256 kreveta.

- Kad smo prije godinu dana moj slovenski kolega i ja polagali temeljni kamen, nismo vjerovali da će sve ovo niknuti tako brzo. Gradnjom ovog hotela napravljena je i revolucija u našim glavama i svima šaljemo poruku optimizma. Prošle godine 1,1 milijun slovenskih turista posjetilo je Hrvatsku, dakle svaki drugi Slovenac. Nadam se da će se ovom investicijom taj broj ove godine i povećati - rekao je predsjednik Josipović.

Stvoreni uvjeti i za nogometni kamp

Türk je rekao kako se nada da će ovakvih zajedničkih investicija kada Hrvatska i Slovenija zajedno budu u Europskoj uniji biti još i više. Nova investicija u Tuheljskim Toplicama vrijedna je 12 milijuna eura, od čega su dva milijuna eura osigurale Terme Tuhelj, pet milijuna eura dvije slovenske banke, a preostalih pet milijuna eura Zagrebačka banka. Izgradnjom novog hotela Terme Tuhelj postale su najveći centar kontinentalnog turizma u Hrvatskoj, s više od 500 kreveta, a tu je i nova moderna kongresna dvorana za 450 osoba. Uoči otvaranja hotela, na konferenciji za novinare direktor Termi Olimija Zdravko Počivalšek i direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar rekli su kako investicijama tu nije kraj.

- Izgradnjom hotela sa četiri zvjezdice stvorili smo uvjete da napokon privedemo kraju višegodišnje pregovore s Hrvatskim nogometnim savezom o izgradnji nogometnog kampa u Termama Tuhelj. Sada kad je izgrađen hotel bit će lakše realizirati cjelokupni projekt. Također, još uvijek smo zainteresirani i za kupnju ili pak za uzimanje u najam bivše zgrade Spomen doma u Kumrovcu. Kumrovec je brend koji prepoznaje 23 milijuna ljudi s prostora bivše Jugoslavije i takvu priliku za kontinentalni turizam ne bismo smjeli propustiti - rekao je Zdravko Počivalšek.

Ministar Ostojić nije znao za ostavku Holy

Uz dva predsjednika na otvaranju hotela bio je i ministar turizma Veljko Ostojić. Rekao je kako Hrvatska žudi za ovakvim investicijama, naročito u kontinentalnom turizmu. Upitan što misli o ostavci ministrici zaštite okoliša Mirele Holy, rekao je da mu je to prvi glas, ali smatra da je ovakav potez sada već bivše ministrice preuranjen.

Komentara 6

MA
maraton
08:28 08.06.2012.

Ako je Merkator ponos Slovenije i nije ga tila prodat Konzumu, zašto se Hrvatska ponižava i ove tolplice daje u ruke Slovencima.Ako su oni prijatelji Josipoviću sigurno nisu bar 80% Hrvatima i zato Slovenci van iz Hrvatske.Gori ste okupatori od Srba i Muslimana.

PR
prvaproleterska
10:00 08.06.2012.

Maratone !!! Kaže jedna narodna: ''bolje pametno šutit nego glupo govorit''.

TI
tirkizna
11:08 08.06.2012.

maraton - ne bi ti škodilo da za za početak prije svojih besplodnih i promašenih komentara naučiš hrvatski jezik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije