Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
s borutom pahorom

Josipović i Pahor inicirali summit šefova država jugoistočne Europe

Pahor u posjeti Hrvatskoj (1)
Robert Anic/PIXSELL
23.07.2013.
u 11:17

Namjera ovog sastanka jest razmotriti daljnju dinamiku procesa proširenja EU, pronaći unutar same regije kapacitet za rješavanje međusobnih otvorenih pitanja te definirati neke prioritetne gospodarske projekte

Na zajedničku inicijativu predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora održat će se u četvrtak 25. srpnja 2013. godine u Brdu kod Kranja sastanak na vrhu šefova država jugoistočne Europe. Sastanku će prisustvovati i predsjednik Francuske Republike François Hollande, kao prvi u nizu europskih državnika koje zemlje regije žele pozvati da sudjeluju u dijalogu, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Ovaj je summit nastavak neformalnog političkog dijaloga čelnika zemalja regije i Europske unije na najvišoj razini, koji je dogovoren na radnom doručku predsjednika zemalja regije održanog u Uredu predsjednika Republike Hrvatske 1. srpnja 2013. godine, na dan stupanja Republike Hrvatske u EU. Namjera ovog sastanka jest razmotriti daljnju dinamiku procesa proširenja EU, pronaći unutar same regije kapacitet za rješavanje međusobnih otvorenih pitanja te definirati neke prioritetne gospodarske i infrastrukturne projekte od zajedničkog interesa za sve zemlje regije.

>>Josipović i Pahor postaju zaštitnici interesa regije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije