Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
propao posao

Josipović: Gubimo Južni tok jer nemamo sustavnu politiku

Predsjednik Ivo Josipovic
Željko Mršić/Pixsell
Autori: lk/VLM, ba/VLM
03.11.2012.
u 14:17

To što se kod nas naglašava nije službena britanska politika, službeni London nas podržava, rekao je Josipović

Predsjednik Ivo Josipović danas je u Zagrebu otvorio nacionalni forum Ideje i projekti za europsku Hrvatsku i tom prilikom izrazio žaljenje što će ruski plinovod Južni tok zaobići Hrvatsku.

- To je loša vijest, to je rezultat činjenice da godinama nemamo sustavnu politiku, da ne planiramo budućnost i činjenice da smo u odnosu na neke ruske investitore povukli neke nekorektne poteze. Nadam se da će nam ovo biti povod da to promijenimo - rekao je Josipović.

Na upit novinara o presudi umirovljenim hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču na Haaškom sudu, koja se očekuje za 16. studeni, Josipović je rekao kako se ne bi upuštao u nagađanja o konačnoj kazni. Predsjednik je komentirao i raspravu britanskih parlamentaraca o ulasku Hrvatske u Europsku uniju koja je završila zaključkom da Hrvatska još nije spremna za taj korak.

- Znamo da u Velikoj Britaniji različito gledaju na Europu, pa i na pridruživanje pojedinih zemalja. To što se kod nas naglašava nije službena britanska politika - oni nas podupiru. Nemojmo mi, više od drugih, potencirati glasove onih koji su manje skloni Hrvatskoj. Moramo se koncentrirati na 10 zadataka koje moramo obaviti i postat ćemo članica EU-a u srpnju iduće godine - izjavio je za HRT.

Komentara 26

HE
hellbani
14:32 03.11.2012.

I ja bi zaobisao ovu zemlju da mogu... prokleti sdp&hdz opljackali i dalje unistavaju sve

OB
-obrisani-
14:34 03.11.2012.

Što će te smrdljive cijevi u Hrvatskoj, ko zna što su neki u stanju učiniti s tim cijevima u budučnosti pune plina, imamo odlične susjede...

VB
Veseli Bekrija
14:31 03.11.2012.

Hrvatska se potrudila izgubiti sve investitore, a Rusi su tek posljednji u nizu. Štoviše, neki su u Hrvatskoj najavili i "borbu protiv krupnog kapitala" - najviše ih smeta domaći kapital, a neki se "domaći kapitalisti" već uhode po prokušanim metodama (Hrvatski "Watergate"), tako da uskoro možemo očekivati da ćemi početi rezati i zadnje grane na kojima sjedimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije