Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam gospodarstva

Josipović: BiH je najvažniji hrvatski susjed i veliki prijatelj

Josipović
Foto: Zoran Grizelj/Pixsell
1/5
08.04.2014.
u 23:40

Josipović je kazao kako Hrvatska želi sa BiH razvijati odnose u duhu europskog partnerstva

 – BiH je značajan trgovinski partner Republici Hrvatskoj i najvažniji hrvatski susjed, izjavio je danas u Mostaru predsjednik Ivo Josipović, otvarajući 17. međunarodni sajam gospodarstva, javljaju Nezavisne novine.

Josipović je kazao kako Hrvatska želi s BiH razvijati odnose u duhu europskog partnerstva, sa željom da kvaliteta odnosa donese konkretnu korist građanima.

–  Posvećeni smo dobrobitima naših odnosa, odnosima sa svim građankama i građanima BiH, sa svim narodima, a posebno dobrobiti i razvoju odnosa s hrvatskim narodom u BiH. Želja nam je pridonijeti kulturnom, povijesnom i gospodarskom razvoju cijele BiH i cijelog hrvatskog naroda u BiH – rekao je Josipović. Naglasio je kako je BiH najvažniji hrvatski susjed, veliki partner i veliki prijatelj.

S Josipovićem se danas u Mostaru susreo i Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske. Dodik je rekao kako su razgovarali o privrednoj suradnji koja je moguća u raznim segmentima.

 – Razgovor je bio fokusiran na ekonomiju i ekonomski razvoj. Zaključili smo kako je suradnja u usponu te trebamo potaknuti poduzetnike na suradnju, rekao je Dodik.

>> 'Ne vjerujem onima koji tvrde da dogovor u BiH nije moguć'

Komentara 9

CR
crocro
07:54 09.04.2014.

I da se još nadovežem. Najtragičnije je što nas BiH ne gleda s uvažavanjem već s potcjenjivanjem i zavisti. Često nas optužuje da se miješamo u njihove unutarnje stvari i pitanja, često nam spočitavaju Hrvatske postupke kao da njih treba pitati, posebno kada je pelješki most u pitanju. I kada god bi im mi htjeli pomoći da se tamo nešto pokrene, oni to shvaćaju kao miješanje u njihove unutarnje stvari. Zato što im je na srcu više srbija nego Hrvatska. Da to isto radi srbija, njih bi bolje prihvatila. Zato nisam sklon da se previše petljamo u njihove stvari, jer nemamo od njihove strane odgovarajuću podršku a naročito ne zahvalnost za pokušaje pružanja pomoći.

BR
Branko
08:06 09.04.2014.

Josipoviću tvoj domet je Bih, Srbija i Crna gora.

KA
kafka
10:09 09.04.2014.

Iz BiH najviše uvozimo diplome!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije