Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA SUCA ISTRAGE

Josipi Rimac određen istražni zatvor

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
30.05.2020.
u 18:35

Osim njoj istražni zatvor još je određen Milenku Bašiću i Draganu Stipiću, koji trenutačno nisu dostupni jer su u  BiH te  Ružici Njavro, Anti Sladiću, Nataši  Turbić i Marinku Tokmakčiji

Josipa Rimac ide u Remetinec na barem mjesec dana. Odlučio je tako sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda  Oliver Mittermayer koji je prihvatio prijedlog USKOK-a da se njoj te još šestorici osumnjičenika odredi jednomjesečni istražni zatvor.

Osim njoj istražni zatvor još je određen Milenku Bašiću i Draganu Stipiću, koji trenutačno nisu dostupni jer su u  BiH te  Ružici Njavro, Anti Sladiću, Nataši  Turbić i Marinku Tokmakčiji. Istražni zatvor im je određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke dok je odbijen prijedlog USKOK-a da im se  istražni zatvor odredi zbog  moguće opasnosti od ponavljanja djela.

1/13

Podsjetimo, novac i da se na njezino ime prepiše građevinsko zemljište od 6500 metara kvadratnih kod Rogoznice. To su, kako se sumnja, bili zahtjevi Josipe Rimac, bivše HDZ-ove kninske gradonačelnice te sada ekspresno smijenjene države tajnice, kako bi pomogla nekim poduzetnicima koji su s njom uhićeni. A ti poduzetnici koji su s njom uhićeni su Ante Sladić, koji se bavi uzgojom stoke i Josip Ravlić.

Sumnja se da je tijekom ožujka 2020. Josipa Rimac tražila Ružicu Njavro da iskoristi utjecaj koji ima kod ministrice poljoprivrede Mariju Vučković kako bi se osigurale izmjene Uredbe o zakupu šumskog zemljišta. Sumnja se da je Sladić obećao novčanu nagradu i Ružici Njavro, koja je u dogovoru s njim i Josipom Rimac predložila ministrici Vučković da se Uredba izmjeni. Uz to je tražila da se u cijelu priču kao stručna osoba uključi i Zoran Grgić, dekan Agronomskog fakulteta u Zagrebu, koji je već ranije, tvrde istražitelji, u skladu sa Sladićevim željama pripremio prijedloge izmjene spomenute Uredbe.

Za što se sve tereti osumnjičene u slučaju pročitajte OVDJE.



 
Ključne riječi

Komentara 13

Avatar Matija22
Matija22
18:49 30.05.2020.

živio adz

MA
marli
18:52 30.05.2020.

Bitno je biti "domoljub" ! A tko je jamio jamio sistem nikad neće nestat !

CR
crohumans
18:53 30.05.2020.

Pravi domoljub, toooooo !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije