Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Izvoliš van iz crkve'

Majka djevojčice s posebnim potrebama: 'Svećenik mi je izbacio kći iz crkve'

krunica
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
21.11.2017.
u 22:05

- Ja nisam znao da je djevojčica bolesna i nisam joj trebao reći neka ide doma usred vjeronauka i ispred njezinih prijatelja, već sam trebao pričekati kraj i objasniti njoj i majci pravila - rekao je Vizjak

Majka jedne djevojčice s posebnim potrebama optužila je patera Josipa Vizjaka da je izbacio njezinu kći iz Kapucinske crkve u Varaždinu jer ona ove godine neće ići na krizmu, nego tek sljedeće godine.

- Ona ne ide na vjeronauk u školu zbog nekih obaveza koji se tiču njezinog zdravstvenog stanja, a nismo znali da ako hoće ići na krizmu da mora pohađati dvije godine župni vjeronauk, a ne samo jednu - rekla je eVaraždin majka, koja je htjela ostati anonimna, dodajući kako ju je najviše zasmetalo to što je svećenik djevojčicu izbacio s riječima "Izvoliš van iz crkve".

- Ona je mene zvala na mobitel, čekala je vani na kiši ispred crkve, plakala i rekla da joj je svećenik rekao da mora izaći iz crkve - rekla je majka.

Na optužbu da je djevojčicu izbacio iz crkve Vizjak se nasmijao i rekao da, prema propisima, dijete nije imalo pravo ići na krizmu ove godine jer ne pohađa vjeronauk u školi, a župni je trebala pohađati najmanje tri godine. Dodaje kako je istina da je djevojčici na početku vjeronauka rekao da nema potrebe da bude na vjeronauku i neka ide doma jer ne može ići na krizmu.

- Ja nisam znao da je djevojčica bolesna i nisam joj trebao reći neka ide doma usred vjeronauka i ispred njezinih prijatelja, već sam trebao pričekati kraj i objasniti njoj i majci pravila - rekao je Vizjak.

Komentara 24

DU
Deleted user
22:53 21.11.2017.

....ludilo ne bira žrtve.

AS
atilla sb 1986
22:52 21.11.2017.

A zasto ne možemo komentirati "ograđivanje" hrt od ace?? Pljuvanjem.. Kurir, blic, vecernji i ostali shit istocni

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
23:00 21.11.2017.

Crkva u Hrvata se uvijek odlikovala svećenicima koji su obdareni nesebičnim milosrdjem i čine sve što je u njihovoj moći za svoju pastvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije