Naslovnica Vijesti Hrvatska

Josip Radeljak mora srušiti luksuzni stan na Cvjetnom trgu

Nakon sedmogodišnjega sudskog spora u kojemu je Srpska pravoslavna crkva tužila Josipa Radeljaka zbog uzurpacije 150 četvornih metara zajedničke terase, Županijski sud u Zagrebu donio je pravomoćnu presudu.
14. siječnja 2010. u 23:02 23 komentara 135 prikaza
radeljak
Foto: Pixsell

Josip Radeljak Dikan bespravno je sagradio luksuzni penthouse na sedmom satu zgrade na Trgu Petra Preradovića 5. Tako glasi jučerašnja pravomoćna presuda zagrebačkoga Županijskog suda, koji je nakon sedam godina odlučio u korist tužitelja – Srpske pravoslavne crkve i većinskog vlasnika zgrade u samom središtu metropole.

Podsjetimo, Radeljak je bez odobrenja sustanara prisvojio 150 četvornih metara zajedničke terase i uredio je za vlastite potrebe.

Zagrebački paroh Milenko Popović jučer je jasno izrazio zadovoljstvo presudom.

– Apsolutno smo zadovoljni presudom, pravda je izvršena. Istina je da je proces dugo trajao, no u ovom se slučaju točnom pokazala ona stara narodna poslovica o sporoj, ali dostižnoj pravdi – komentirao je Popović priznajući da nije detaljno upoznat s daljnjom pravnom procedurom, no vjeruje da će Josip Radeljak uložiti žalbu koja će, nada se Popović, biti odbijena.

– Moja odvjetnica kaže da Radeljak mora srušiti bespravno sagrađen dio u roku od osam dana, a ako to ne učini, uslijedit će ovrha – kazao je Popović koji vjeruje da će pravda do kraja biti poštovana, odnosno da nikakva žalba neće izmijeniti jučer donesenu presudu.

Potvrdio je da se Radeljak nije pojavljivao na sudskim ročištima, a odbio je pustiti i sutkinju u sporni i luksuzno uređeni stan.

– Jedan je sudski dostavljač na sudu ispričao da optuženom nije uspio uručiti poziv. Naime, kad mu je Dikan otvorio vrata stana, rekao mu je da on nije Josip Radeljak – kazao je Popović.

Iako smo zatražili komentar presude i od Josipa Radeljaka, nismo ga uspjeli dobiti jer nam je, čim se javio, ružno opsovao i poklopio telefonsku slušalicu.

Piraex
Svi na struju
Kako turistički djelatnici i ugostitelji mogu profitirati od sve veće zastupljenosti električnih automobila

A1 izdvaja za Vas

  • treble:

    eto to je grad postao pod bandićem. na što bi izgledao zagreb kada bi svaki sileđija na vrhu svoje zgrade napravio vilu.

  • krenica:

    Doklen ćemo gledat ovog starog kenjca da pravi piz.arije.Odaklen je ovo stvorenje i koji kur.c je uvik po novinam.

  • Mladen Miletić:

    no u ovom se slučaju točnom pokazala ona stara narodna poslovica o sporoj, ali dostižnoj pravdi i u slobodnoj međunarodno predobro priznatoj. Istina je i realitet je poražavajuči da nije u samom početku suzbita provokativna i nelegalna gradnja u srcu ... prikaži još!cu Zagreba metropolice. Nadalje pravda dostižna ( možda u jednom od 100 ili 1000 slučajeva !) I to hvala Pupovcu da je bio na pravoj strani \"zna se\" ... I ništa više i ništa manje... Sve ostalo je sranjje...