Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fiktivni radnik

Josip Pocrnić poznatiji kao "HAC-ov Buljubašić" dao otkaz

stanić hac
Igor Kralj / Pixsell
10.03.2010.
u 15:11

Josip Pocrnić dao je otkaz u HAC-u, a Nezavisni cestarski sindikat protiv njega je još ranije podnio kaznenu prijavu tvrdeći da je oštetio HAC za oko 700.000 kuna.

Josip Pocrnić, HAC-ov Buljubašić, kako ga je prozvao Nezavisni cestarski sindikat tvrdeći da prima plaću Hrvatskih autocesta, a ne radi ništa, dao je otkaz u tom javnom poduzeću. Uprava HAC-a dala je suglasnost na njegov zahtjev za raskidom radnog odnosa 9. veljače, a on mu je, nakon što je iscrpio mogućnost godišnjeg odmora i sl., prestao 5. ožujka, potvrdili su nam danas u Hrvatskim autocestama. Pocrnić je službeno bio zaposlen u Sektoru za održavanje na mjestu vozača u Brinju od 2006. godine, međutim, bivša uprava HAC-a uvjeravala je kako je radio na poslovima sigurnosti.

Sindikat je pak tvrdio kako je Pocrnić fiktivno zaposlen te je protiv njega bio podnio i kaznenu prijavu tvrdeći da je Pocrnić oštetio HAC za 700-ak tisuća kuna budući da je četiri godine primao plaću veću od pet tisuća kuna, ali i naknadu za troškove putovanja između 1200 i 1500 kuna, koristio je službeno vozilo... U tih 700.000 kuna sindikat je uračunao i zdravstveno te mirovinsko osiguranje koje je HAC plaćao Pocrniću. Mijat Stanić, predsjednik toga sindikata, kaže kako je bivša uprava HAC-a Pocrniću dala lažni alibi, odnosno ustvrdila da je on od uprave dobivao usmene naloge što će raditi za HAC.

– To je van pameti da netko s trogodišnjom srednjom školom dobiva specijalne zadatke od uprave. On nikad u HAC-u nije radio, a iako je vozio službeni auto, još mu su mu se isplaćivali putni troškovi - optužuje Stanić te dodaje kako je Pocrnića štitio jedan političar.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
09:26 11.03.2010.

Samo čisti......

MI
milankuslan
16:09 10.03.2010.

ne radi a dobiva plaću , baš čudno !!!!

OB
-obrisani-
17:21 10.03.2010.

hehehe podnio ostavku i u džep strpao nekoliko stotina tisuća kuna . dali će mu to biti oduzeto ? sumnjam . :o)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije