Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Manolić:

'Karamarko je mobiliziran iz neprijateljskih redova, bio je u sukobu s Udbom'

manolić
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
12.06.2015.
u 21:02

- Ne znači da je sve vrijeme bio u sukobu s Udbom - rekao je Manolić

Josip Manolić kazao je za televiziju N1 da rado prihvaća najavljenu tužbu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka kojega je optužio da je bio suradnik Službe državne sigurnosti, odnosno Udbe.

- On (Karamarko, op.a.) bio je mobiliziran iz neprijateljskih redova i na taj način je sigurno u jednom periodu bio u sukobu s Udbom. Ali to ne znači da je sve vrijeme bio u sukobu. U jednom trenutku, dok nije prihvatio suradnju - rekao je Manolić te dodao da pretpostavlja da je Karamarka SDS vjerojatno ucijenio jer se bavio švercom robe.

"Tuđman je bio za to da prihvaćamo sve"

- Zbog nekih sitnih preprodaja u koje je upao. Uostalom, to je bio onda nekakav trend. Kupio si robu u Trstu ili u Turskoj pa si prodavao ovdje kod svojih prijatelja ili na tržnici - kazao je Manolić koji je dodao da je za navodno Karamarkovo suradništvo sa SDS-om znao i Franjo Tuđman.

- Tuđman je bio za to da prihvaćamo sve. Ako smo prihvatili čitav aparat Udbe koji je dotada djelovao u Jugoslaviji,  a prihvatili smo sve šefove,  onda nema razloga da odbacujemo i progonimo nekakvog doušnika. Je li to normalno? - zapitao se Manolić. Dodao je da optužbe protiv Karamarka nije iznio pod utjecajem SDP-a te to dokazuje riječima da "pet godina nije bio na Iblerovu trgu".

Podsjetimo, Tomislav Karamarko je za Večernji list kazao da će tužiti Manolića, a bivši djelatnici Službe državne sigurnosti spremni su na sudu posvjedočiti da su Manolićeve optužbe na Karamarkov račun lažne. Predsjednik HDZ-a tvrdi da će svjedočiti kako je on bio pod obradom tajne službe bivšeg režima i žrtva operativne akcije, a ne dio režima.

>>'Tužit ću Manolića, a svjedočit će ljudi koji su me obrađivali'

>>Dva svjedoka protiv Tomislava Karamarka

>>Manolić i Mesić služe se udbaškim metodama

Komentara 127

KL
Klarahrv
21:13 12.06.2015.

Ja pretpostavljam da si ti Manolicu pobio jako puno neduznih ljudi.

MO
mozdaznam
21:43 12.06.2015.

daj tj nama malo.o hudoj jami pricaj pusti se lazi

UI
Uvijek_iskreno
21:37 12.06.2015.

Manolic siri lazi i kleveta, ocito je kako stvara negativnu atmosferu i dojam oko Karamarka samo kako bi pomogao SDPu u kampanji, ali Sdp nece i ne moze pobjediti na izborima! Tomislav Karamarko je buduci premijer koji ce provesti prijeko potrebnu lustraciju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije