Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Klemm:

'Zamislite kad se ratne postrojbe postroje i kažu što imaju reći ovoj vladi'

Klemm i Glogoški
Foto: Grgur Žučko/pixsell
07.05.2015.
u 23:33

200 dana hrvatski premijer nema vremena za hrvatske branitelje. On je vođa hrvatskog naroda, demokratski izabran, ali mora odgovarati hrvatskom narodu, kazao je Klemm

Jedan od vođa prosvjeda branitelja u Savskoj, Josip Klemm gostovao je večeras u RTL Direktu gdje je rekao kako "hrvatski branitelji i on smatraju da je nakon 200 dana prosvjeda hrvatski premijer trebao smoći snage i hrabrosti da se susretne s hrvatskim braniteljima".

– Zamislite, 200 dana hrvatski premijer nema vremena za hrvatske branitelje. On je vođa hrvatskog naroda, demokratski izabran, ali mora odgovarati hrvatskom narodu – kaže Klemm i dodaje kako žele razgovarati s premijerom, zajedno s njegovim ministrom, zamjenicom i pomoćnikom, ali ne samo s ministrom Predragom Matićem jer su "s njim razgovarali godinama, ali nije donijelo ploda".

Na pitanje što zapravo branitelji koji prosvjeduju traže od Vlade, odgovara:

– Onaj tko treba znati, zna što branitelji traže. Klemm i Glogoški ne traže povećanje primanja za hrvatske branitelje. Znate da su samo od ove vlade skinute mirovine za 10 posto. Ali, u našim zahtjevima nikad niste čuli da tražimo povrat tih sredstava. Borimo se za branitelje koji su ostali razvojačeni, kojima je vlada od minimalnih primanja od 1090 kuna skinula na 800 kuna. Najveća povreda je to što su ti branitelji iz Ministarstva branitelja prebačeni u socijalu. Ne samo da su im uzeti novci, već i srce.

Kaže kako Vlada ima vremena do 30. svibnja.

– Moram reći da hrvatski branitelji još uvijek nisu dignuti, nisu dignute ratne postrojbe i specijalne policije i gardijskih brigada, nego zajedno s građanima želimo samo dobro ovoj državi. Zamislite kad se ratne postrojbe postroje i kažu što imaju reći ovoj vladi – rekao je Klemm.

>> 'Da branitelji žele razgovarati, ne bi prijetili, postavljali ultimatume i tražili ostavku'

Komentara 222

OL
olala
00:02 08.05.2015.

Prestrašno!!!!Koga ćeš ti postrojavati ugnjetavaču svojih zaposlenika,utajivaču poreza i kojekakvih kriminalnih radnji!!!

RE
rezarupcicrezarupcic
00:01 08.05.2015.

Zamislite da se postroje Klemmovi zastitari i kazu za kolko rade,a koliko on uzima sebi...zanima me je li bi se doticni gospodin naslikavao i u njihovom satoru i bi li lamentirao na televiziji o toj uporno presucivanoj temi

Avatar neidemdalje
neidemdalje
23:48 07.05.2015.

koga ćeš ti bijedniče postrojavati ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije