Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Povratak na članak

Josip Juratović: Porezna radi svoj posao pa imovinskih kartica nemamo

Josip Juratović, zastupnik SPD-a u njemačkom parlamentu, kaže da su snažne institucije jamstvo protiv zloupotreba
Objava 30. siječnja 2020. 9776 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 107
 • Beitsche1:

  Nemaju ni kod nas imovinske kartice oni koji su u Australiji skupljali koverte..

  4 22:27 30. 1. 2020.
 • bergorest:

  Drug juratović se voli slikati sa velikim komunjarskim facama kriminalcima, zločincima. to najviše govori o njemu, sramoti hrvatskog naroda.

  10 22:36 30. 1. 2020.
 • viki.liks:

  Da ali zato postoji noviji zakon u njemačkoj da ako imaš na primjer nekoliko skupocjenih auta ili kuća a nemožeš dokazati kako si zaradio onda ti država ima pravo oduzeti,što je svakako logično..

  22:33 30. 1. 2020.
 • stefj:

  Nisu mi jasne te imovinske kartice kod nas i čemu služe. Ako novinari mogu do svih podataka bez ikakvog problema, sigurno može i birokracija... Pa budući da ionako nemaju nekog posla, neka onda bude zadatak birokracije da istraži koliko koji ... prikaži još! političar ima i jednostavno neka to objavi na WEB-u ili gdje već treba. Zašto bi to ljudi sami ispunjavali, pa sve država zna, sve je javno dostupno... Uostalom, budući da za zaposlene u državnom i javnom sektoru ne vrijedi GDPR, već su podaci formalno javni, trebala bi u svakoj javnoj instituciji postojati WEB stranica sa sistematizacijom radnih mjesta, osobama koje na njima rade, popisom zadataka i primanjima koja imaju... Građani imaju pravo znati kome se mogu obratiti, tko je odgovoran imenom i prezimenom za neki zadatak i koliko se tog čovjeka plaća. Uostalom, građani ga plaćaju, ne padaju ti novci s neba... A mi ne možemo niti pobrojati svih preko 500 dodataka na plaću koliko ih postoji u javnom sektoru, a dužnosti su upitne, dok odgovornost uopće ne postoji...

  1 22:39 30. 1. 2020.
 • Avatar Ivan Ivic
  Ivan Ivic:

  Dobar članak, u kratkim crtama je rečeno ono najbitnije. G. Juratović "ne soli pamet" nikome, već navodi primjere kako stvari funkcioniraju u jednoj uređenoj zapadnoeuropskoj državi s dugom tradicijom demokracije. Slično funkcioniraju i ostale zemlje Europe, pa i Švicarska, gdje ... prikaži još! trenutno živim. Moramo reći, iako možda neki ne misle tako, da su vidljiva brojna poboljšanja i u Hrvatskoj. Mi ne trebamo u svemu kopirati zapadne zemlje, ali neka civilizacijska postignuća tih zemalja nam mogu biti dobar primjer i nit vodilja. Naravno da i mi imamo svojih prednosti. Ako te prednosti dobro iskoristimo, a od drugih preuzmemo pozitivne stvari, mogli bi, uz malo truda, od Hrvatske stvoriti fantastičnu zemlju za život. Pozdrav svima (a ima ih puno) koji svojim predanim radom doprinose toj ideji i svekolikom boljitku.

  3 23:49 30. 1. 2020.
 • Avatar NenadNikolicZagreb
  NenadNikolicZagreb:

  Zanimljiva je središnja teza njemačkog člana parlamenta. Njihova porezna uprava je dovoljno uspješna. Kod nas se poreznici udružuju s kriminalcima. I nikome ništa. Sudski procesi traju, a ako i dođe do presude kriminalac se nađe u Međugorju. Poreznik je namiren ... prikaži još! i uživa u stečevini. A naši sudovi sude po zakonima koje vidjeli smo kakvi sve ministri propisuju u svojim ministarstvima. U Hrvatskoj je rješenje ili se pridruži ili odi van države, kako je Kolinda poručivala nezadovoljnicima. Ovo drugo rješenje je postalo toliko popularno da su cijele županije opustjele. A kriminalci rone suze jer eto odlazi cijela mladost a oni svi domoljubi tuguju. Dakle porezna. Svježi je slučaj kako je iz tko zna kojih razloga većina u Saboru odlučila da se podaci o mogućem kriminalu čuvaju sedam godina, ostalo tko je jamio jamio. Sada imamo slučaj ministrove firme koja je izgradila 35 stanova i prodala a da ne postoje uopće podaci o tome jer godinama nije predavala poreznoj financijske izvještaje. I nikome ništa? Nisu knjigovođe i vlasnici istraženi? Nema postupka niti kontrole? O čemu se tu radi, vjerojatno je firma zatvorena a otvorena neka druga. Da, porezna uprava, kaže Juratović. I efikasni zakoni i sudovi, bih dodao ja. Ali to nije slučaj kod nas.

  2 06:00 31. 1. 2020.
 • Avatar Observer
  Observer:

  Juratovica ne podnosim ali istina je da su imovinske kartice balkanski izum. Protuzakonitu radnju ili kriminal trebaju otkriti nadlezne sluzbe kao porezna uprava , USKOK , policija ili drzavna inspekcija a ne imovinska kartica.

  1 00:25 31. 1. 2020.
 • Avatar SheriffWoody
  SheriffWoody:

  Ovo je onaj automehamičar što je otišao u Njemaćku kao Udbin agent

  2 23:25 30. 1. 2020.
 • Avatar velebit15
  velebit15:

  Drug Juratović nema pojma što i kako je u Njemačkoj. Ima korupcije koliko hoćeš. Godišnji gubitak oko 335 mrd. eur-a. Tu još nije sve obuhvaćeno. Na građevini i državnim tvrtkama koliko hoćeš. Da li je to njemu u redu? Porezni ... prikaži još!i sustav u Hrvatskoj je sličan kao u Njemačkoj, 95% njemački sustav. Taj sustav nije dobar.

  32 23:13 30. 1. 2020.
 • Ze Roberto u:

  Kakova je ovo komunistička faca......! Ruke u džepovima ,a zločinac tito u srcu.....

  22:59 30. 1. 2020.
 • Deleted user:

  Naturalizirani Nijemac se voli grijati na njemačkoj slavi. Pitanje je kakav je u stvarnosti.

  1 22:40 30. 1. 2020.
 • ante92:

  Hrvatski pristup je bolji od njemačkog u ovom slučaju, a to kako porezna kao Stasi nekoć radi u četiri zida nezna niti on niti mi.

  00:24 31. 1. 2020.
 • Avatar bluffer
  bluffer:

  Kada mi netko počne slagati sagu o njemačkom poštenju, ja popizdim....... najveći izvoznik korupcije i kriminala u europi je baš ta "bajna" njemačka, samo par primjera, njihova autoindustrija, stvaranje najvećeg frankenstaina na svijetu kupnjom monsanta od strane bayera, zatrovali su ... prikaži još! su svoje poljoprivredno zemljište, jedni od najvećih zagađivača sa elektranama na ugljen, DB je jučer izašla sa podatkom da su u gubitku od 5,6 milijardi eura iako ih njemački porezni obveznik spašava od 2008-e, o utaji poreza i iznošenju van njemačke i vrapci na grani pjevaju, ne spominjete mi tu ogavnu državu

  08:42 31. 1. 2020.
 • ------------------------------:

  ovaj je u njemackoj trecoredas, u bundestagu ima mladih sa hrvatskim korjenima bez komunistice pozadine.

  22:25 30. 1. 2020.
 • hr.eu:

  Ima li njemački parlament ijednog drugog zastupnika koji bi mogao što reći ili je "zvanično mišljenje" rezervirano samo za ovog ex. udbaša?

  09:38 31. 1. 2020.
 • Avatar bluffer
  bluffer:

  Kada mi netko počne slagati sagu o njemačkom poštenju, ja popizdim....... najveći izvoznik korupcije i kriminala u europi je baš ta "bajna" njemačka, samo par primjera, njihova autoindustrija, stvaranje najvećeg frankenstaina na svijetu kupnjom monsanta od strane bayera, zatrovali su ... prikaži još! su svoje poljoprivredno zemljište, jedni od najvećih zagađivača sa elektranama na ugljen, DB je jučer izašla sa podatkom da su u gubitku od 5,6 milijardi eura iako ih njemački porezni obveznik spašava od 2008-e, o utaji poreza i iznošenju van njemačke i vrapci na grani pjevaju, ne spominjete mi tu ogavnu državu

  08:42 31. 1. 2020.
 • zlatan456:

  Socijalizam je napravio nemjerljivu štetu Hrvatima. Svi i dalje misle da bi se svo privatno bogatstvo trebalo razdijeliti svima. Pojest ćete se iznutra. Što prije, to bolje.

  2 08:04 31. 1. 2020.
 • tramontana:

  kad bi porezna radila svoj posao i postavila pitanje " Odakle novac" i oduzimala nepokrivene financijsku i drugu imovinu, Hr bi bila pravednija zemlja. Ali ne, politika je ukinula sve zakone koji ograničavaju bogaćenje, a u toj eliti političara- lupeža je najviše.

  1 07:57 31. 1. 2020.
 • Avatar NO SANDWICH!
  NO SANDWICH!:

  Prednost Nijemaca je u tome da je u Njemačkoj su većina stanovništva Nijemci sa njihovim mentalnim sklopom, i oni kroje i održavaju cijeli sistem i svakodnevnicu. Nedostatak Hrvata je to da su u Hrvatskoj većina stanovništva Hrvati sa svojim mentalnim ... prikaži još! sklopom i oni kroje i održavaju cijeli sistem na životu. Isto je i u svakoj drugoj zapadnoeuropskoj zemlji u usporedbi sa Hrvatskom. A i u većini istočnoeuropskih zemalja.

  5 06:49 31. 1. 2020.
 • Avatar kozorog1
  kozorog1:

  Imovinske kartice nemaju smisla. Ispunjavaš ih kako želiš, stavljaš cifre koje želiš... zašto su mediji u njima našli svoj smisao života, saznati ćemo. Čudo jedno kako za zokijeve vlade niste čeprkali po njima, da znamo npr od čega živi bauk, ... prikaži još! jer plaću nije trošio... očito će neki veseljak budući zastupnik morati ovaj balkanski izum do kraja izvrgnuti ruglu, pa napisat da ima kuću od 100 kvadrata vrijednosti 100 milijuna eura, da ima auto od 2 milijuna eura, livadu od 50 milijuna eura, brod 150 milijuna eura, vikendicu na moru od 100 milijuna eura, a da mu žena ima isto takvu sličnu imovinu. Ukupno težak 3 mlrd kune, a vi se novinari potrudite iz toga stvoriti priču... Kakve veze ima imovina čovjeka koji obavlja neku javnu funkciju? Osim kod nas, koji ne možemo prihvatiti da je netko u 20-30 godina rada stekao vrijednu imovinu, nešto naslijedio... I da ne mora baš svaka malo veća vrijednost značiti da si nešto ukrao. A ti sami sumnjičavi ne mogu dokazati otkud njima kuće, stanovi, auti, ljetovanja, standard kojim žive... Obična kuća u Zagrebu je barem milijun kuna. U Dubravi. Jer plac vrijedi toliko, ne cigle... Ispada da su imovinske kartice najvažniji instrument kontrole javnosti rada političara. A ne znače ništa. Osim orkestrirani godina napada.

  06:19 31. 1. 2020.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.