Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Juratović:
Povratak na članak

'AfD prikuplja bodove šireći strah. SPD je nepokolebljiv bedem ljudskih prava'

Josip Juratović, prvi Hrvat u njemačkom Bundestagu, pojašnjava zašto je čelnik socijaldemokrata Martin Schulz ipak odlučio pružiti ruku kancelarki Angeli Merkel

Komentari 67

AP
ante_pustinjak
08:29 14.01.2018.

čelnik socijalista nema ni maturu a naš jozo automehaničar i "vrhunski analitičar" kojeg ovaj list svako molo zove u goste!! moš mislit koja je to jaka stranka!

VL
BU
bunguras
09:09 14.01.2018.

Živim u njemačkoj 27 godina i pratim intenzivno politiku. SPD gubi već godinama i ima sve manju podršku naroda i taj se trend nastavlja baš zbog ovakvih likova. Ovaj čovjek se rijetko javlja za riječ u bundestagu a najbolje bii bilo da se nikako ne javlja jer ne govori dobro njemački. Mene kao hrvata koji dugo živi u njemačkoj je osobno sram zbog njegovog jezika. Samo je u SPD-u moguće da takav čovjek bude zastupnik u bundestagu. Desnica mu se otvoreno ruga a njemu svejedno. Pametnom dosta. Pozdrav iz bayerna

VL
Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
09:11 14.01.2018.

Ljudi, pročitajte božićnu kolumnu ovoga automehaničara objavljenu u Yutarnjem listu. I šokirat ćete se. Kao da su je napisali Dodik i Izmetbegović zajedno nakon litre šljive. Kaže da je RH fašistička država koja brani ratne zločine. Uz ovakve Hrvate nama četnici i balije ne trebaju.

VL
Avatar anti_komunist
anti_komunist
08:54 14.01.2018.

a sto nam taj priuceni automehanicar i titin stovatelj ima pametno za reci kad ga stalno reklamirate.....

VL
I1
ing-12345
08:16 14.01.2018.

Ako stvarno dođe do koalcije CSU/CDU i SPD-a za 4 godine na sljedećim izborima AfD dobiva više od 50 %.

VL
DU
Deleted user
08:32 14.01.2018.

KvaziLevičarska arogancija vas zasljepljuje, "socijaldemokrato". Zato ćete izgubiti.

VL
ŽU
žuti
09:40 14.01.2018.

Gospodin Juratović je dokaz da su Slaveni dominantni nad Švabama, naime on je 70. godina emigrirao u Njemačku nakon završenog obrazovanja za AUTOMEHANČARA, pa je avanzirao u društvu i danas je "intelektualac" koji je u samom vrhu "meštara" što namm plasiraju besplatne savjete! U rangu je dičnog predsjednika Društva hrvatskih novinara, "šarafka" Lekovića koji je na tu funkciju demokratski izabran od visokoobrazovanih hrvatskih novinara, a srednješkolski je obrazovan! Treba dodati da je "šarafko" PROFESOR na beogradskom fakultetu na kojem se obrazuju NOVINARI! Sapienti sat!

VL
AP
ante_pustinjak
08:29 14.01.2018.

čelnik socijalista nema ni maturu a naš jozo automehaničar i "vrhunski analitičar" kojeg ovaj list svako molo zove u goste!! moš mislit koja je to jaka stranka!

VL
Avatar comparator
comparator
10:52 14.01.2018.

Ovo je ljevičarski viđenje čovjeka koji se probio do Njemačkog parlamenta i potrebe tadašnje Njemačke politike ,a vjerujem i današnje kako bi integrirao pristiglu jeftinu radnu snagu iz Jugoslavije.Naravno da to viđenje ne predstavlja Hrvatske interese ni interese Hrvata paa je razvidno što i kako mediji rade i koje ciljeve imaju.Šteta što se moramo protiviti čak i zapadu od kojeg smo željeli podršku ,a ne ovakve opstrukcije. To je moje mišljenje jer gospodina Juratovića pratim otkad je nevjerojatnom brzinom probio naš medijski prostor.Pa nismo valjda naivni kako je ovo slučajno !

VL
DU
Deleted user
09:26 14.01.2018.

Spd je tj. vrh te stranke je bedem svojih interesa a ljudska prava su pojam za lamentiranje vi kao clan spd sto ste ucinili za hrvate i hrvatsku to je pitanje a ljudska prava kako ti lijepo zvuci a praksa.......

VL
KO
koraknaprijed
08:10 14.01.2018.

Njemici su promijenili ime četvrtog rajaha,ime se je promijenilo ali njihova ćud nije!

VL
Avatar poljicanin
poljicanin
12:54 14.01.2018.

Ovo je dobar dokaz da u strankama poput SPD-a i zelenih može svaka ovca doći do visoke pozicije.Samo treba blejati poput vrhovnih u stranci.

VL
BA
bakulušić
12:41 14.01.2018.

"Prvi i jedini Hrvat..." zaboravlja da su od vremena Francuske revolucije pa do danas najveći strah širili ljevičari. Ne samo širili nego i svojim djelima potvrđivali. I u ljudskoj povijesti ostavili najkrvaviji trag. "Prvi i jedini Hrvat..." možda i ne zaboravlja nego zbog vlastitih interesa druge dovodi u zabludu. Dakle, ne čini dobro pa zato i dobiva velik medijski prostor. Dobar sluga loših gospodara!

VL
CR
croban1111
13:15 14.01.2018.

Prvi pa ušljivi komunjara.Bravo Njemci.

VL
KA
kapunjohan
09:28 14.01.2018.

Nisu njemci ,,plava krv,, i bogati zato jer su najpametniji, najpošteniji i naj radišniji. Splet povijesnih događaja je bio gonilna snaga,industrija je obnovljena brže od drugih evropskih, prodavali su prizvode nerazvijenoj evropi i šire, počeo je velki odliv bogatstva u smijeru njemačke a onda i evropske radne snage kao i stručne. Zbrojite po Hrvatskoj novac uložen u njihove automobile, razne ,,bosch,, mašine i slično pa će te vidjeti o kakvom se odlivu radi. Jeftina nafta za industriju, omogućila je visoke poreze i sredstva za državnu blagajnu itd.. Njemačka je postala bogat ,,stroj,, pa sad nije važna Merklova ni provincijalni političar Schulc, država ide dalje iako političari rade velku štetu Njemačkoj naciji radi proždrljivosti kapitala, što će ih jednom u budućnosti možda doći glave. Shulc i Merkel su podpisali koaliciju zaradi sebe a ne radi države- isto kao svi političari pa i naši-izhod pregovora je bio poznat ,ostalo je igra.

VL
PP
pp
15:50 14.01.2018.

Lažete. LAŽETE. I narod to vidi. I možete i dalje lagat, a mediji vam pomagat i dalje ćete gubiti podršku naroda. Jer ste u krivu, jer gurate glavu u pijesak i jer manipulirate i lažete.

VL
LU
Luise
12:52 14.01.2018.

Prvi Hrvat u Bundestagu koji sjedi u zadnjem redu koga nitko nista ne pita .

VL
DU
Deleted user
16:07 14.01.2018.

Njemački SPD je stranka koju su mnogi njeni birači napustili i prešli u AFD zbog katastrofalne migrantske politike koalicije SPD i CDU. Juratović je u njemačkoj poznat po tome da je početkom devedesetih osnovao udrugu "Most" i skupa sa srbima pokušao spasiti jugoslaviju. I kao takav potpuno odgovara uredništvu ovog lista koji je nekad bio jugoslavenski a koji se sada, izgleda, ponovo vraća svojim korjenima.

VL
PP
pp
15:52 14.01.2018.

Ljevica uništava Njemačku. Kao i svaku drugu zemlju. Sram vas može biti. Ja sam Hrvat i živim u Hrvatskoj ali mi žao bude kad vidim šta ovi i slični rade od te zemlje. Njemačka je mogla biti raj na zemlji, koliko se to da u realnim uvjetima. A vi ju krenuli uništavat s tim glupostima. U krivu ste. AfD je u pravu.

VL
Avatar zetvukovarski
zetvukovarski
16:05 14.01.2018.

Dudek ostaje Dudek makar otišao u Njemačku, taj tip je neuk i zaostao čovjek kojeg je udba poslala obaviti neki posao za njih ali ni to nije bio sposoban. to nije bio sposoban.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.