27 godina od krvavog uskrsa
Povratak na članak

Snove Josipa Jovića nastavlja živjeti njegov nećak Josip, hrvatski vojnik

Na mjestu pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Hrvatska će se prisjetiti 22-godišnjaka iz Imotskog, simbola Domovinskog rata

Komentari 90

Avatar smile
smile
08:54 31.03.2018.

Sretno Josipe mlađi! Počivaj u miru Bozjem Josipe stariji!

VL
DU
Deleted user
08:56 31.03.2018.

U svakom ratu je tako , prva žrtva se pamti , a ostale su brojke. Tako je kako je, šta tu možemo , glavnp da nisu poginuli uzalud. Dobili smo rat a dobit ćemo i u miru.

VL
FA
fake
09:53 31.03.2018.

Josip Jović, heroj kao i svi pali za ovu zemlju.Neka im je vječna slava.

VL
NE
Neonacionalist
09:20 31.03.2018.

Tko je ispao pametniji , Josip Jović koji je stao u obranu domovine i poginuo u svojoj 21.godini ili njegov vršnjak Andrej Plenković koji je izbjegao služenje domovini zbog tobožnje anemije, ostvario lijepu karijeru i sada je premijer države ?

VL
GO
Gomila
09:12 31.03.2018.

Hrvatska postoji a vi jadni srbi samo zavijajte I lazite

VL
ZG
zgblabla
08:58 31.03.2018.

sto je laz a sto istina to najbolje govori slijedeci primjer kada su kosovski policajci uhitili direktora za KIM srbijanski novinari su pisali da su ga vukli po zemlji drzeci ga za kravatu!!! A DOTICNI GOSPODIN NEMA NITI JEDNU OGREBOTINU NA LICU KAKO JE MOGUCE NEKOGA DRZATI ZA KRAVATU I VUCI GA POZEMLJI BEZ OZLJEDA NA FACI___

VL
GO
Gomila
08:44 31.03.2018.

Josip je bio hrvatskog roda sin hrvati su ponosni s njime

VL
DU
Deleted user
09:30 31.03.2018.

Vrati te Imotskom vojarnu na Kamenmostu, neka nosi ime Josipa Jovica. To neka bude nase hvala junaku,i ciloj imotskoj krajini,za sve zivote sto su dali za slobodnu i nezavisnu hrvatsku drzavu. Ekonomska slika grada i cile krajine je katastrofalna,nazocnost hrvatske vojske donekle bi pomogla opstanku i ostanku mladih u ovom kraju.

VL
DU
Deleted user
09:42 31.03.2018.

vječna čast i slava svim poginulim.... Svatko ima nećaka... netko i dva... koji i služe u HV...

VL
EM
Emergo
10:40 31.03.2018.

Ni manje ni vise nego 27 godina nakon prvog krvavog Uskrsa , i otvorene pobune srpskih razbojnika, Plenkovic nam je odlucio servirati jos jedan,nista manje krvav Uskrs s njegovom ratifikacijom IK -e. Dok je ovaj mladic krvavrio na Plitvicama hrabri Plenkovic je navodno bolovao od anemie i pobjegao u London. Danas 27 godina poslije, jos hrabriji Plenkovic, poprilicno udebljan i ugojen, lazima i prijetnjama i prisilama forsira ratifikaciju IK-e.

VL
Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
15:14 31.03.2018.

Skupljao sam dobrotvorno novce za poginulog Josipa Jovića, time se danas ponosim ma što ko mislio o tome !

VL
CO
Corson+
11:53 31.03.2018.

Koliko ste kjubomorni na Hrvatsku vidi se po broju komentara i citanosti nasih medija nevjerujem da Hrvate interesuje vasa domovina kao vas nasa al dobro to govori koliko nemozete bez nas i koliko mi mozemo bez vas pametnom dosta

VL
BL
blok70
19:58 31.03.2018.

Ta mrznja bivsih Srba je izvor svog zla na ovim prostorima.

VL
SE
Severni
13:24 31.03.2018.

Tuzno je to. Ali nisu samo Hrvati stradali. Iz vojarne Marsalka, srpnja 91, jeste krenula kolona I tenkova I svih vozila koja su bila ispravna ali nam je receno da se ide na vezbu, odnosno nismo ni znali kuda ce se ici, samo je receno prati kolonu. Posle smo saznali da je cilj bio da se razoruza vojarna. U vozilima je bilo skoro svo naoruzanje iz vojarne. Deo kolone sa naoruzanjem je skrenuo ka zgradama, onda ulece zuti kombi I blokira ka gradu, deo kolone sa vojnicima bez oruzja ide ka mostu, na kraju mosta poprecen autobus, kolona staje I krece pucnjava sa mosta, pripadnici ZNG, ubijeno je , ne znam vise ali oko 12 ljudi(srbi, bosanci, crnogorci) jer su hrvati I slovenci prethodnih noci preko kapije zbrisali iz JNA, ja licno gledao kako preskacu ogradu. Posle su ZNG cuvali most, a mi kao cuvali ta vozila na mostu jedni naspram drugih, oni naoruzani do zuba, a nama su dali neke puske koje su ostale u kasarni I dovezli do mosta da cuvamo izresetana vozila. Da sam mrdnuo nestao bih u sekundi. I dolazili su svi da vide sta se desilo, uvidjaj. Ispalo je kao da su borbena vozila krenula ka Zagrebu ili ka Sloveniji pa su ih pripadnici ZNG zaustavili, sto nije bilo tacno.Niko iz kolone nije pucao ni na civile ni na okolne zgrade jer nismo imali nikakvo oruzje, dok je prethodne noci pucano na Marsalku, onako rafalno I to sa zgrade preko puta. Bilo je sve namesteno. E sad vi meni recite da ovo nije istina, ja licno bio na odsluzenju roka u Marsalki i sve ovo doziveo.

VL
CO
Corson+
12:47 31.03.2018.

Boze koliko su ovi Srpski "povjesnicarni" zadojeni Srpskom povijescu koja zanimljivo nema istomisljenike nigdje nego u Srbiji imaju potrebu nas poducavati tko smo mi .Hrvati su stariji narod imaju starije pismo kulturu to sto vas je vjera odvela u drugi kut svijeta a sto je Vatikan i danas kao i onda tako uticajan to je nasa prednost u odnosu na vas al nam to nemozete zamjeriti to je vas odabir bio isa tim zivite

VL
Avatar popkošič
popkošič
11:07 31.03.2018.

i ja živim svoje snove na svom skromnom imanju

VL
DU
Deleted user
10:31 31.03.2018.

Lijepa vijest

VL
VL
vlada1
13:52 31.03.2018.

Tijekom akcije na uskrs 91 su na Plitvicama uhićena 2 visokopozicionirana člana SDSa koji je danas u vladajućoj koaliciji.

VL
Avatar 8hous
8hous
10:48 31.03.2018.

Hrvatska država temelji se na kriminalu,a ne na Domovinskom ratu,dok smo mi ratovali Tudman je državu rasprodavao,a prvo namirio svoju obitelj,a zatim svoje drugove iz HDZ-a.Sve lopov do lopova,Viknuo je Imamo Hrvatsku,Nemamo mi Hrvatsku Vec on i jataci njegovi,Sanaderi Todorici,Škegro,Cobankovic ,Fiolic Vidoševic,Pašalic i stotine drugih kapitalaca,koji su na našoj krvi lešinarili državu,

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
09:32 31.03.2018.

Nije jasno kako sinovac može živjeti snove poginulog strica? Josip stariji je dao svoj život za slobodnu Hrvatsku, a njegov san je ostvaren, dok njegov sinovac uživa benefite slobodne, neovisne, demokratske, prosperitetne i članice transatlanske zajednice Hrvatske. Ostvareni snovi se ne mogu živjeti, osim ako Josip mladji i dalje ne sniva o nekoj drugoj državi u kojoj bi se ovi ostvarili. Možda sinovac sniva o Njemačkoj i sl., kao većina njegovih vršnjaka, u kojem slučaju naslov teksta ne bi bio promašen.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.