Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK

Buljević: Odluke o zaposlenicima nećemo donositi bez razgovora sa sindikatima

Josip Buljević
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.03.2016.
u 16:20

Koordinacija će uključivati redovite sastanke predstavnika Ministarstva obrane i čelnika sindikata

Ministar obrane Josip Buljević danas se sastao s predstavnicima Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama te Nezavisnog sindikata javne, državne i lokalne uprave Republike Hrvatske, priopćio je MORH.

Predstavnici sindikata izvijestili su Buljevića o dosadašnjoj suradnji i budućim aktivnostima koje, prema zajedničkoj ocjeni, zahtijevaju nastavak dijaloga i suradnje, a istaknuli su i neke specifične teme za koje smatraju da bi ih MORH trebao razmotriti.

– Ministar Buljević je rekao kako je uvjeren u dobru suradnju Ministarstva i sindikata te istaknuo kako se odluke vezane uz zaposlenike Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH neće donositi bez razgovora s predstavnicima sindikata. Također se složio kako je potrebno nastaviti te, ako je moguće, i unaprijediti komunikaciju te koordinaciju posebno na operativnoj razini, koja će uključivati redovite sastanke predstavnika Ministarstva obrane i čelnika sindikata – priopćio je MORH.  

Sastanku su uz ministra Buljevića nazočili i pomoćnik ministra za ljudske resurse Zoran Piličić te glavni tajnik Ministarstva Petar Barać, a sa strane sindikata sudjelovali su Boris Pleša i Siniša Kuhar kao predstavnici Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, Radomir Delić i Tomislav Petrović ispred Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama te Klement Bakota iz Nezavisnog sindikata javne, državne i lokalne uprave Republike Hrvatske.

>> Za 10 tisuća otkaza državi treba kredit od 2 milijarde kuna

Komentara 6

ST
stefj
17:19 14.03.2016.

Eh, radi uhljeba ne možemo kupiti nove avione, nove brodove i sl. pa ovisimo o dobroj volji Amerikanaca... A zapravo, sindikati? Vojni sindikat? Što će vojnici štrajkati ako ih se negdje šalje ili ako im se izda zapovijed? Ili po starom dobrom običaju i u ovom ministarstvu ima više birokrata nego vojnika...

TH
than
17:30 14.03.2016.

Eh to ce biti razgovori. Vi jedno, oni drugo kao i do sada. Sve dok drzava ne presjece takvu praksu nikakve koristi od razgovora.

LA
laflamesapo
19:08 14.03.2016.

napikon jedn covk na pravom mjestu..nazlost sta ovakvih nje vise.? ima li jos brace da udara po neprihateljin.sve pospagin...ko kad se zida kuca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije