Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Budimir

'To što pregovori s Mostom ne teku glatko u konačnici ne mora biti loše'

Josip Budimir
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
09.01.2016.
u 12:36

Budimir smatra da to što pregovori s Mostom ne teku glatko u konačnici ne mora biti loše

Ekonomski strateg HSLS-a Josip Budimir danas je u Intervjuu tjedna na Hrvatskom radiju rekao da pregovori moraju biti konkretni, poglavito vezano za reforme. Dodao je da je bitno da novi mandatar izabere ljude koji su kompatibilni i koji će dobro surađivati. 

Smatra da to što pregovori s Mostom ne teku glatko u konačnici ne mora biti loše. 

Budimir, kojeg se spominje kao mogućeg ministra u novoj vladi, rekao je i da su nam se javne financije raspale prije tri godine te da gospodarski oporavak nije dovoljno velik da bi riješio naše ekonomske probleme.

>> Najviše kandidata za ministre poljoprivrede i financija

>> I HDZ i Most za uvođenje vinjeta na autoceste

Komentara 20

ST
stefj
13:10 09.01.2016.

Za vlade na odlasku državni dug je eksplodirao, nekontrolirano raste čak i sada kada je vlada samo tehnička. Sve, samo da se uhljebitima osiguraju "prava"... Da bi se to donekle stavilo pod kontrolu i preokrenuo negativni trend, potrebno je hitno i odlučno krenuti od starta... Naravno da je tu simbolika jedan od glavnih faktora, pa je tako najavljivano smanjivanje ministarstava i agencija puno značilo i vjerovnicima i građanima. Puno više od smanjenja plaća zastupnicima... No pokazalo se da je Most ovdje jedan od glavnih kočničara, uglavnom radi straha da ne ostanu bez fotelja. Za 6 mjeseci bit će već kasno, a kad jednom zauzmu pozicije, nitko se više neće dati otjerati, tako da možemo zaboraviti reforme... Velika krivica što smo sada u ovakvoj situaciji pada na medije, koji su podržavali Milanovića i u povećanju poreza i u uhljebljivanju i u zaduživanju. Da su samo mali dio negativnih tekstova koje su posvećivali Ustavnom sudu, predsjednici i oporbi usmjerili prema katastrofalnim potezima SDP-ove vlade, vjerujem da bi nam bilo manje loše...

JJ
jjurica
18:39 09.01.2016.

Konačno netko pozitivan! Svi samo pljuju! Sami destruktivci koji sa svojih Iphone ili compova sjede doma nis ne rade i govore o tragediji!

TT
tTony
18:32 09.01.2016.

UPravo je tako zeljezo se mota dok je vruce -Most ga rashladjuje prebacivanje ideja i mudrovanje narodu se popelo na glavu mozda se probude kadih biraci tresnu od ledinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije