Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oliver Antić:

'Josip Broz Tito u sefu krio naslijeđe Karađorđevića'

Josip Broz Tito
Davor Puklavec/PIXSELL
22.10.2013.
u 11:00

– Broz je to jednostavno sklonio i sakrio da bi se prikrio taj dio povijesti srpskog naroda i sjećanje na Kraljevinu, dinastiju i oca moderne Srbije – objasnio je Antić.

Savjetnik predsjednika Srbije Oliver Antić kazao je da u "Titovu sefu" nije ostavština Josipa Broza nego naslijeđe obitelji Karađorđević, koju je bivši predsjednik SFRJ htio sakriti, piše B92.

Antić je gostujući na TV Pinku kazao da to nije "Titov sef" nego da se zove "Depozit 555 predsjedništva".

– Nasljednici su se nadali da u tom sefu ima neke Brozove ostavštine, ali nije tako, nego je to jednostavno sef u kojem je 99,9 posto stvari s očiglednim znacima koji upućuju na Kraljevinu Jugoslaviju i kraljevsku obitelj Karađorđević – rekao je Antić.

– Broz je to jednostavno sklonio i sakrio kako bi se prikrio taj dio povijesti srpskog naroda i sjećanje na Kraljevinu, dinastiju i oca moderne Srbije – objasnio je Antić.

>>'Jovankinom smrću završena je jugoslavenska epoha'

>>Jovanka će biti pokopana u Kući cvijeća, ali u sobi kraj Titova odra

Komentara 2

Avatar eaeanmh
eaeanmh
12:19 01.12.2013.

Prodajte i nahranite i pomozite sirotinji

Avatar MK
MK
09:55 10.01.2014.

Uglavnom nista ne upucuj na "Kraljevinu Srbiju"... ...u stvari je objasnio Antić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije