Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA SMRTI
Povratak na članak

Josip Broz Tito družio se sa Sophijom Loren i naručivao politička ubojstva

Na jučerašnji dan prije 35 godina umro je Tito, a mnogi su godišnjicu iskoristili da posjete njegov grob u Kući cvijeća

Komentari 186

Avatar comparator
comparator
08:19 05.05.2015.

Plaće su bile smiješne i za ona vremena osim za zaslužne drugove kojima one nisu ni trebale jer im je sve bilo badava. Zaboravlja se politika podmičivanja putem dodjele stanova zaslužnim drugovima i ljudima koji su se izražavali komunistima. Ostalii građani koji su htjeli pristojan standard morali su se uputiti u inozemstvo i tamo zaraditi neki novac. Iseljavanje je služilo i kao amortizer nedovoljnom broju radnih mijesta. Sistem kao takav nije imao nikakvu budučnost jer upao u moralnu krizu a ona je naravno uzrokovala ekonomsku. Problemi alkoholizma su dostigli su nevjerojatne razmjere jer se sustav kosio s zdravim razumom pa su mnogi u alkoholu nalazili izliku za životni neuspjeh. Privreda je kolabirala i zastarjela tehnologija je izgubila korak za svijetskom iako je izvoz bio nadoknađivan na domačem tržištu što je uzrokovalo nestanak robe na policama. I ne samo živežnih namirnica nego goriva struje i tkd.

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:32 05.05.2015.

Pogledajte ih, pogledajte te slike nakaza, neće oni još dugo, skinite nam se sa grbače!

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:26 05.05.2015.

Hvala bogu da budućnost ne pripada ovim nakazama sa slike. Budućnost će zatrti sve njih, a mladi će nastupiti.

VL
MA
Malenkost
08:05 05.05.2015.

Dakle Lustracija hitno. Nek se saznaju detalji roditelja mnogih danasnjih politickih cimbenika. Ubojstva, Nalozi za Ubojstva, Planiranje Ubojstava, Pocinjenje ubojstava ... . Samo Lustracija razotkriva ove osobe. HDZ je nije htjeo, Crkva isto. HR je ustvari i danas naj jugoslovenskija. Jad.

VL
Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
08:35 05.05.2015.

O, vidim da su se aktivirale dežurne partizančine, pa veličaju jednonogog diktatora. Kaj ste nasljedili partizansku mirovinu od pra-pradjeda, pa laprdate kako je bio prekrasan?

VL
GO
Gomila
08:47 05.05.2015.

bravo istina samo istina najbolji clanak uz zadnju 20 godina mozda ona magreca glava iz slobodne Dezulovic procita

VL
DU
Deleted user
09:37 05.05.2015.

Sinoć je hrvatska javna i regionalna televizija opet pogrešno izjavila da je brozova bista preseljena, umjesto izbačena, sa pantovčaka

VL
Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
08:52 05.05.2015.

lik koji je nedvojbeno bio zločinac... ubijao i micao političke protivnike... diktator do konca života... "prije će Sava poteći uzvodno nego Hrvati dobiju svoju državu"... i dalje ima "simpatizere"... e za to moraš biti ili iz njegova "jata" (pa ti sad fali ono što si imao pod titeletom), ili mentalno prikraćen--- ja drugog objašnjenja ne vidim.

VL
Avatar Kaiser_Soze
Kaiser_Soze
08:53 05.05.2015.

Šta je bilo bilo je...malo koja država u Europi se nije susrela sa totalitaristima tipa Tito, u ono vrijeme...bitno je okrenuti list i kako bi našeg predsjednika copy-paste "Nećemo dopustiti onima koji se vežu i sa crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti, ne samo sa crnim, nego i zelenim i žutim vragovima...Nećemo dopustiti onim koji se povezuju sa svima protivnicima hrvatske samostalnosti, ne samo povezuju nego im se nude, ne samo da im se nude nego im se prodaju za Judine škude.."

VL
Avatar delminium
delminium
09:42 05.05.2015.

zločinac se može družiti s kim hoće a to dovoljno govori o čovjeku ili ženi s kim si takav si ......... psihopati znaju dobro skriti svoju bolesnu narav ..........broz je zločinac i najveći ubojica nad hrvatskim narodom u povijesti

VL
AJ
ajmo
09:06 05.05.2015.

E Tito je Ubojica ne samo političkih neistomišljenika nego i svojih najbližih suradnika a likvidirao je oko 40 njih samo a najpoznatiji je HEBRANG koji je bio odmah do njega.

VL
CR
CROLINDA
10:16 05.05.2015.

u miru je Broz bio diktator i fašist - doživotni predsjednik države "dragi vođa" , " naše najmilije" , prisilni kult ličnosti masovna mirnodopska progonstva bacanja obitelji u nemilost bezbožnog antihrvatskog komunističkog režima zatvaranja mučenja ubojstva bez suda bez ičega-a- čovjek i njegova obitelj prava slobode i sudbina su bile osobno vlasništvo "druga Tita" - obrazovni sustav je bio podređen kultu ličnosti slavilo se spektakularno rođendan dragog vođe baš kao u Korejii tjeralo školsku djecu da posiplju cvijećem štafetu u čast antihrvatskog krvoloka i njegova bezbožanstva .... samo onaj tko nema ni najosnovnijeg samopoštovanja može štovati diktatora i diktatorski model vladanja i hvala svetom josipu službenom zaštitniku hrvatskog naroda što je potjerao bistu zlotvorovu s pantovčaka a u kumrovecu mu tupsoni željni para od turizma za dan starosti koji slave komunistički fosili kažu čak upalili svijeće - masovnom ubojici bezbožniku antikristu antihrvatu zatiraču hrvatskoga antikatoliku i Stepinčevu trovaču.... Štovanju diktatora je mjesto samo u privatnoj sferi a u javnoj mora biti zabranjeno 0

VL
HR
H.R.T.99
08:53 05.05.2015.

Zaboravili ste jedan detalj. Kao svi diktatori koji se respektiraju Titove slike bile su obavezne na zidovima svih javnih ureda, trgovina, restorana, škola... "Idol i uzor i i bog na zemlji", drug diktator Tito.

VL
FU
furest
10:18 05.05.2015.

samo fali jos kim il sung

VL
Avatar deziderij
deziderij
10:01 05.05.2015.

Izgleda kako nikada ne prestaju priče o Brozu. Kontroverzna osoba u svakom slučaju a priče i nagađanja nikako ne prestaju - nikako da umru zajedno s njim. Kome to treba ja ne znam ali da je to postalo degutantno - degutantno je do bola.

VL
DU
Deleted user
15:38 05.05.2015.

A zakaj nisu i Klici javili da je i on na Titinom spisku za fircanje?

VL
CR
CROLINDA
10:24 05.05.2015.

bili smo ušljivi i siromašni nije bilo demokratskih izbora nego jednopartijski režim i vlast na neodređeno doživotnom predsjedniku -dakle tipični školski primjer diktature s kultom ličnosti a ako bi se samo posumnjalo na nekoga da mašta o samostalnoj državi Hrvatskojj slobodnoj od jugoslavenske tamnice naroda Broz bi ga tretirao kao najgoreg neprijatelja

VL
PE
peugeot
14:47 05.05.2015.

Bez Broza, sve se Sroza !

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:49 05.05.2015.

"Jugonostalgicari" zale za vremenima kada nisu mogli dobiti "povoljne" kredite u Svicarcima od zapadnih" banaka. "Lopov" Tito je drzao sve banke u domacem vlasnistvu i nije uveseljavao stanovnistvo delozacijama u kojima danas na zapadu uzivaju mnogi stanovnici prosperitetne i demokratske Hrvatske radeci bez place za poduzetnike koji voze Ferrarije zbog cega im ne ostane nista za isplacivanje placa radnicima, koje je zlocesti Tito mucio tako sto im je isplacivao place svaki mjesec. Sva sreca da smo ga se rjesili.

VL
4M
4mazge
15:24 05.05.2015.

Nepoznam baš nikoga iz RH ko je služio JNA a da više od godinu dana nije bio doma! Ukratko laž, Nipošto ne podržavam mitove o bivšoj državi

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.