Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOD KARDINALA

Josip Bozanić primio Matu Granića

Josip Bozanić
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/7
26.04.2019.
u 16:29

Na susretu se razgovaralo o temama vezanim uz povijesne okolnosti nastanka i međunarodnog priznanja Hrvatske i  aktualnim izazovima za hrvatsku državu i društvo.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u petak u Nadbiskupskom dvoru posebnog savjetnika predsjednice Republike Matu Granića, priopćio je tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Pogledajte video s predstavljanja knjige "Diplomatska oluja" Mate Granića

Na susretu, na kojem je Granić poklonio Bozaniću svoju najnoviju knjigu "Diplomatska oluja", razgovaralo se o temama vezanim uz povijesne okolnosti nastanka i međunarodnog priznanja Hrvatske i  aktualnim izazovima za hrvatsku državu i društvo, kaže se u priopćenju.

Kardinal Bozanić zahvalio je Graniću što je u svojoj knjizi, kao neposredni svjedok vremena nastanka i oslobođenja Hrvatske, iznio svoja svjedočanstva.

"Vaša svjedočanstva važna su za povijesnu istinu o našoj prošlosti, kako za sve suvremenike tih povijesnih događanja, tako i za nove naraštaje koji nikad ne smiju zaboraviti tu istinu, jer i u sadašnjosti kao i u budućnosti postojat će oni koji će svojim nastojanjima pokušavati zamagliti povijesne činjenice i nametnuti neku svoju istinu", rekao je Bozanić.

Granić je kardinalu zahvalio za doprinos što ga Crkva daje u oblikovanju hrvatskog društva kao pravednog, demokratskog i uspješnog, stoji u priopćenju.

"Sveta Stolica i crkvene institucije u Hrvatskoj, posebno zagrebački nadbiskup Sluga Božji kardinal Franjo Kuharić, nose neizbrisive i ključne uloge u nastanku Hrvatske", istaknuo je Granić.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar ehlbert13
ehlbert13
17:46 26.04.2019.

Htio-ne htio, zdrav razum mi nalaže, trenutno Crkvu doživljavam samo kao političku stranku, koja gleda svoje osobne materijalne interese. Umjesto da se usredotoče na običnog, prosječnog čovjeka, da su mu duhovna i materijalna potpora i utjeha u preovladavanju svakodnevnih nevolja i nedaća, umjesto da imponiraju skrušenošću i skromnošću, Crkva i njeni velikodostojnici su se izdigli u posebnu kastu, uživajući u ovosvjetskim dobrima, odišu arogantnošću i nadmenošću i sve su prepoznatljivije težnje za srednjovjekovnom, apsolutnom dominacijom (svakom loncu poklopac)...Nije dobro, nije dobro.

OK
okvals54
17:11 26.04.2019.

Pola Bagi Pola Meni,dosao Jozi na ispovjed,tu je brdo grijeha.

MO
moškov
16:31 26.04.2019.

Zbog cega ....????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije