Naslovnica Vijesti Hrvatska

Josić političarima: Ne igrajte se s referendumom jer se igrate s vatrom

Referendum se, ako je prikupljen dovoljan broj potpisa i pitanje je ustavno, mora održati. Neki se stavljaju iznad naroda koji je jedini suveren u Hrvatskoj, kaže predsjednik Stožera za obranu Vukovara
19. rujna 2014. u 13:31 13 komentara 1005 prikaza
Tomislav Josić
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjednik Stožera za obranu Vukovara Tomislav Josić poručio je poziciji i opoziciji u Republici Hrvatskoj da se ne igraju referendumom jer se igraju vatrom. Govoreći na konferenciji za novinare Josić je pozvao članove političkih stranaka da se odupru stranačkoj stezi i da podupru referendumske izmjene izbornog zakona.

– Referendum se, ako je prikupljen dovoljan broj potpisa i pitanje je ustavno, mora održati. Neki se stavljaju iznad naroda koji je jedini suveren u Hrvatskoj. Svagdje širom svijeta svakodnevno se održavaju referendumi pa zašto onda ne bi i kod nas da se čuje kakva je volja naroda o nekom pitanju. Pustite narod neka odluči i ono što narod odluči mi ćemo uvijek poštivati, rekao je Josić dodajući kako su zabrane održavanja referenduma direktan udar na demokraciju. Čelnik Stožera nije želio govoriti što mu znače riječi „igrate se s vatrom“ ali je rekao da Stožer podržava održavanje referenduma i da će pomoći koliko je to u njihovoj moći.

>>Desno hrvatska, a lijevo ploča na jezicima i pismu svih pet manjina

>>Stožer za obranu Vukovara: Uklonite dvojezične ploče

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • Avatar Maximilian Jure Kučina
  Maximilian Jure Kučina:

  Svatko normalan i dobronamjeran ce dati potporu ovom referendumu.

 • Avatar kontraadmiraI
  kontraadmiraI:

  Dvije najveće stranke praktički dogovaraju "ukidanje" referenduma jer se i HDZ priključio SDP-ovcima zbog inicijative "birajmo zastupnike imenom i prezimenom". Višegodišnje ignoriranje volje naroda i zavođenje diktature na "mala vrata" u režiji trenutne vlasti i predsjednika Josipovića - sve to ... prikaži još! skupa je "igranje vatrom" koje spominje Josić, a posljedično znači izlazak na ulice, "događanje naroda" ne u smislu prosvjeda već rušilačkog nereda jer domaći politikanti su umislili da su nedodirljivi faraoni, slijedi produbljivanje krize i dodatno destabiliziranje zemlje - sve ono što Hrvatskoj nikako ne treba, ali očito je kako vodeći dvojac Milanović-Josipović silom pokušava saviti leđa iziritiranom hrvatskom puku.

 • Avatar diana majhen
  diana majhen:

  bravo dečki i cure iz stožera. kao i nekada, kao i uvijek, uz svoj narod