Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBIJENA ŽIVOTINJA

Bez optužnice protiv majke dječaka koji je upao u gorilinu nastambu

Foto: Youtube Screenshot
1/4
07.06.2016.
u 06:30

Sedamnaestogodišnja zapadna nizinska gorila Harambe, pripadnik ugrožene vrste, upucana je nekoliko minuta nakon što je 27. svibnja u njenu nastambu upao dječak

Protiv majke trogodišnjeg dječaka koji je upao u nastambu gorile u zoološkom vrtu u Cincinnatiju, zbog čega je životinja morala biti ubijena, neće biti podignuta optužnica, rekao je tužitelj iz Ohija u ponedjeljak.

Sedamnaestogodišnja zapadna nizinska gorila Harambe, pripadnik ugrožene vrste, upucana je nekoliko minuta nakon što je 27. svibnja u njenu nastambu upao dječak.

Kritičari ovakve odluke zaposlenika vrta zatražili su podizanje optužnice protiv majke dječaka za nemar. Dječak je doživio potres mozga i nekoliko ogrebotina, no nije imao teže ozljede. .

"Jako mi je žao zbog gubitka ove gorile, no ništa u ovoj situaciji nije temelj za dizanje optužnice", rekao je u ponedjeljak tužitelj okruga Hamilton Joseph Deters, dodavši kako su svjedoci prenijeli da majka u nijednom trenutku nije izvrgnula svog sina opasnosti, okrenuvši se samo na par sekundi da bi se bavila drugim djetetom. 

Dječak je u zoološkom vrtu bio sa svojom majkom, tri sestre i obiteljskim prijateljima kada se popeo preko ograde i upao u gorilinu nastambu. Gorila je ubijena hitcem u glavu dok je dječak bio između njezinih nogu. 

>> Sperma nedužno ubijene gorile pohranjuje se za njegove potomke

>> Pravda za Harambea: 'Roditelji trebaju odgovarati za smrt nedužne gorile'

Komentara 1

OB
ObrenM
19:06 07.06.2016.

Nije bila sankcionirana, jer je bila clanica SDP-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije