Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u V. Gorici

Još se ne zna uzrok požara, Krstičević izrazio sućut obitelji vatrogasca

Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/10
21.07.2019.
u 13:47

U policiji kažu kako će se očevid nastaviti i tijekom nedjelje te da će u njemu sudjelovati i vještaci.

Zbog čega je izbio požar u potkrovlju kuće u Velikoj Gorici te što je uzrok smrti mladog vatrogasca Ivana Galekovića (24), još uvijek nije utvrđeno, priopćila je zagrebačka policija.

Naveli su da je požar na potkrovlju kuće u Ulici Mate Lovraka izbio u subotu oko 16 sati te da su tijekom gašenja tog požara dvojica vatrogasaca ozlijeđena. Mlađi od njih je oko 19 sati preminuo u KBC Rebro dok je njegov stariji 44-godišnji kolega zadržan na liječenju u KBC Zagreb.

U policiji kažu kako će se očevid nastaviti i tijekom nedjelje te da će u njemu sudjelovati i vještaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić.

Krstičević izrazio sućut

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević uputio je u nedjelju izraze sućuti obitelji i kolegama poginulog vatrogasca, Ivana Galekovića pripadnika Javne vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice, istaknuvši kako je to iznimno težak trenutak za Hrvatsku, a da je Ivan pokazao što znači biti istinski heroj.

"U ime Ministarstva obrane i Hrvatske vojske izražavam iskrenu sućut obitelji poginulog vatrogasca. U ovakvim teškim trenucima, ne postoje riječi koje bi mogle donijeti utjehu najbližima, ali uz vas smo svim srcem i dijelimo vašu bol i tugu." 

"Ovo je iznimno težak i tužan trenutak za cijelu Hrvatsku. Kažu naši vatrogasci kako je dobar dan onaj kada se svi vrate svome domu. Ivan je izgubio svoj život nesebično braneći tuđi dom, čime je postao heroj i junak u pravom smislu te riječi", stoji u izrazima sućuti potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića obitelji i kolegama poginulog vatrogasca.

Komentara 3

KO
korektor1619
21:02 21.07.2019.

Na žalost to je rizik zvanja koje nosi svoje opasnosti i blagodati. Koliko ljudi pogiba na svojim radnim mjestima pa drug drobac i slični nemaju potrebu pola dnevnika razvlačiti o takvim nesrećama. Uz to vatrogasci dok čekaju u svojim postajama bi se mogli educirati o opasnostima, kao što je ugljični monoksid.

Avatar Tračalo
Tračalo
17:18 21.07.2019.

Nitko ne spominje vlasnika, kuća održavana ili zapuštena ? trebali su pustiti da izgori pa nebi nitko stradao.

DU
Deleted user
21:59 21.07.2019.

Nitko ne spominje zapovjednika na terenu. Slao je ljude u dim, tko zna kakvog porijekla, bez aparata za disanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije