Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Zlata vrijedan'

Još samo tri dana za prijavu za izbor najboljeg OPG-a

zlata vrijedan
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
12.05.2015.
u 16:51

Projekt "Zlata vrijedan" – izbor za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, pokrenuli su prošle godine Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede s ciljem promoviranja poljoprivredne proizvodnje

Do 15. svibnja na stolu stručnog žirija projekta "Zlata vrijedan" naći će se sve nominacije najboljih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koje ovih dana šalju županije i Grad Zagreb. Svatko od njih predložit će po četiri najbolja OPG-a iz svoje sredine te po jednu mladu nadu – poljoprivrednika do 40 godina koji je unatrag pet godina otvorio ili na sebe preuzeo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. Po dva OPG-a iz svake županije nominirat će i Hrvatska poljoprivredna komora.

Projekt "Zlata vrijedan" – izbor za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, pokrenuli su prošle godine Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede radi promoviranje poljoprivredne proizvodnje.

Nakon što stignu sve nominacije, stručni žiri u kojem su predstavnici Večernjeg lista, Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske poljoprivredne komore, HRT-a, Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika te pobjednik lanjskog izbora Mario Sever izabrat će po jedan OPG iz svake županije te predstavnika Grada Zagreba koji će ući u završnicu. Od 21 mlade nade, žiri će odabrati tri najbolja mlada poljoprivrednika. O finalistima ćemo tijekom ljeta objaviti reportaže u Večernjem listu, a te će priče biti objavljene i na web-stranici http://domivrt.vecernji.hr/zlata-vrijedan/.

Na velikoj završnoj svečanosti koja će se održati 11. rujna na poljoprivrednom gospodarstvu Skelin u Drinovcima bit će dodijeljene nagrade predstavnicima tri OPG-a koje je žiri ocijenio najboljima te najboljoj mladoj nadi. O petoj nagradi odlučit će čitatelji Večernjeg lista glasovanjem za one poljoprivrednike koje smatraju najboljima.

>> Izbor najboljih OPG-ova: Kreće utrka za drugi Agrooskar

Komentara 7

CE
cenzura
07:40 13.05.2015.

Zar uopće još imamo koji aktivan OPG od kada je ovaj poljoprivredni apotekar na čelu ministarstva???

DI
Dijaspora
17:09 12.05.2015.

Uvjet je vjerojatno da su članovi SDP-a???

Avatar mirica19
mirica19
21:13 12.05.2015.

Nadam se samo da ovo nije namješteno za nečiju korist...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije