Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA DO 27. OŽUJKA

Još nije prikupljen novac za liječenje hrabrice Lorene: 'Uspjet ćemo samo uz pomoć dobrih ljudi!'

Foto: Tonka Hohnjec
1/3
23.03.2023.
u 10:06

Kako bi nabavili nužan lijek, malenoj Loreni možete pomoći donacijom na: IBAN: HR9524020063104295235, Andrea Jakubec, a sve informacije možete saznati putem Facebook stranice @Hrabrica Lorena

Ostalo nam je još prikupiti oko 15 000 eura koji su nam potrebni za trogodišnje liječenje. Do sada smo uspjeli Lorenici osigurati liječenje za dvije godine, ali nam je želja zbog Loreninog zdravlja prikupiti sredstva za pet godina kako bi bili bezbrižni dok se našoj kćerkici ne odobri lijek preko zdravstvenog osiguranja. Ipak, nadamo se kako će to biti i ranije. Hvala svima koji su nas do sada podržali i bez čijih donacija ovo ne bi mogli uspjeti, poručili su roditelji malene 1,5-godišnje Lorene koji su pokrenuli humanitarnu kampanju prikupljanja novaca za njeno liječenje. Djevojčica Lorena inače boluje od spinalne mišićne atrofije, a nužno joj je potreban lijek Risdimplama. 

''Lijek Risdiplam, će uz lijek Zolgensmu koji je primila kao 5-mjesečna beba, pomoći Lorenici kao dvojna terapija i vjerujemo kako će joj ojačati njezine jako oslabljene mišiće. Lorena čak i ovako slaba kao što je sada, svaki dan vježba i po četiri sata. Mi se kući volimo šaliti da je kao profesionalni sportaš, ali to je za nju zaista ogroman napor. Teška je to borba u kojoj nam treba puno truda, znoja, znanja, ali najvažnije ljubavi koju za nju imamo bezgranično'', poručila je mama Andrea Jakubec te pozvala građane da im pomognu prikupiti prijeko potreban novac. 

Humanitarna akcija traje do 27. ožujka, odnosno do ponedjeljka, a ove nedjelje 26. ožujka Tin Sedlar i kolektiv BIS Comedy održat će humanitarni stand-up u 19 sati u Narodnom Sveučilištu Sesvete. Organizatori napominju kako se ulaznice za predstavu mogu nabaviti putem sustava Entrio ili u svakoj Ghetaldus optici. Osim toga, u nedjelju u 11 sati održat će se i Solidarni shopping za Hrabricu Lorenu na adresi Kožarska 19, u zagrebačkom caffe baru Grof Melin. Od 25. - 26. ožujka s humanitarnim karakterom za Lorenu u Zagrebu se održava 13. memorijalni turnir Frano Despić, u sklopu kojeg je organizirana aukcija dresova i sportskih rekvizita koja je već u tijeku.  

"Još jednom hvala svima koji su se na bilo koji način uključili u našu borbu za lijek, za zdravlje naše male djevojčice.
Hvala svima što su dio Lorenine borbe za njezine prve male korake. Vjerujem kako ćemo samo zahvaljujući dobrim ljudima uspjeti u našoj velikoj borbi. Hvala svima od srca!", kaže mama Andrea.

Sve informacije o Loreni možete saznati i putem Facebook stranice @Hrabrica Lorena protiv SMA. 

"ZA NAŠU HRABRICU LORENU" možete donirati na:

IBAN: HR9524020063104295235
Andrea Jakubec

Uplate su moguće i putem linka:
https://gogetfunding.com/za-nasu-hrabricu-lorenu/

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije