Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Još nema novca za spomenik Oluja 95

Želja branitelja je da grad Knin 5. kolovoza, na 15. obljetnicu vojno-redarstvene akcije Oluja, dobije svoj spomenik
18. svibnja 2010. u 19:10 5 komentara 15 prikaza
Oluja

Grad Knin zatražio je pomoć Vlade RH u gradnji spomenika "Oluja 95". Želja branitelja jest da Zvonimirov grad 5. kolovoza ove godine na 15. obljetnicu vojno-redarstvene akcije Oluja dobije svoj nacionalni spomenik. Novca, međutim, još nema.

– Osim predsjednici Vlade Jadranki Kosor, pisani dopis poslali smo i mnogim ministarstvima – kazao je Tomislav Vrdoljak, dogradonačelnik Knina.

Spomenik stoji 1,7 milijuna kuna, gradio bi ga kipar Petar Dolić iz Gospića. Grad Knin je u humanitarnim akcijama prikupio pola milijuna kuna.

Samobor: Predsjednik HGK Luka Burilović posjetio tvrtku Nord Product
SVE POZNATIJI HRVATSKI PROIZVOĐAČ
Hrvatske mobilne kuće izdrže na -25°C, a izvoze ih i u Skandinaviju: 'Sve je domaći proizvod'
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
 • Avatar Rubirosa
  Rubirosa:

  Da niste pokrali i popali sve sto vam dodje pod ruku sad bi imali i viska novcica.(H) Bas mi vas zao..........;)

 • tepčin:

  ..jer nema novaca!? A zašto nema,zato, jer je odobren četničkom spomeniku u Srbu, a novac je odobrila hrvatska vlada i to samo nešto više od dva milijuna Kn !!! Pozivaju se svi branitelji, da vide velebni četnički spomenik u Srbu, ... prikaži još! kada će biti Dan naroda LIKE, bivši Dan ustanka naroda Hrvatske i BiH, \"koji je bio 27.07.2010. godine!

 • -obrisani-:

  Vlada Jadranke Kosor odobrila je 2 200 000 kuna za obnovu spomenika četničkim ubojicama u Srbu, koji su u zapadnoj Bosni i istočnoj Lici izvršili genocid nad Hrvatima i trajno iskorijenili brojna hrvatska naselja na tom području. Samo je u ... prikaži još! u Borićevcu živjelo više od 2000 Hrvata. Oni koji su preživjeli morali su izbjeći, a crveni šubaraši zabranili su im povratak. Do danas se nitko nije odgovarao za te zločine, a nije se nitko ni vratio. Četnici su ostvarili svoj cilj: Hrvati su pobijeni i prognani, a srpskim se ubojicama dižu spomenici novcem prognanih Hrvata. Hrvatski su branitelji po zatvorima, a četnici na političkim funkcijama.