Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još loših vijesti

Beroš obznanio što će se događati u narednim tjednima pa napao Đikića

U Hrvatskoj rekordan broj zaraženih virusom COVID-19, čak 265
Foto: Ronald Gorsic/PIXSELL
21.08.2020.
u 20:10

- S obzirom na okolnosti očekujemo u narednim tjednima porast starijih oboljelih - rekao je Beroš

Komentirajući rekordne brojke novozaraženih, ministar zdravstva Vili Beroš kazao je da se uglavnom radi o mladima koji se vraćaju kući s odmora, a to nosi sa sobom nove probleme.

- Dolazi jesen i moramo biti epidemiološki spremni za nju - kazao je ministar za Dnevnik Nove TV ističući da mladi moraju biti svjesni da mogu zaraziti svoje starije.

- S obzirom na okolnosti očekujemo u narednim tjednima porast starijih oboljelih - rekao je Beroš.

Komentirao je situaciju u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja prednjači po broju zaraženih.

- Ne bih rekao da išta rade krivo. Svi smo svjedoci velikog broja turista koji borave u našem priobalju. Splitsko-dalmatinska županija ima iznimno velik broj što je s jedne strane dobro, a s druge opterečujuće. Važno je naglasiti društveno odgovorno ponašanje mladih koji sada nakon izlaska u noćne klubove nalaze nove načine zabave. Čuli smo da iznajmljuju kuće i brodove za zabave, to nije prihvatljiv oblik ponašanja. Dobro je proveseliti se, zabaviti se, okupati se, ali treba izbjegavati neki bliži fizički kontakt pogotovo s ljudima za koje ne znate iz kakve su epidemiološke priče - ističe ministar.

Osvrnuo se i na kritiku znanstvenika Ivana Đikića koji je prozvao stožer da je arogantan i da noćni klubovi nisu smjeli raditi.

- Lako je biti general poslije bitke - rekao je Beroš te istaknuo kako ga cijeni kao vrsnog znanstvenika koji je dao velik doprinos svjetskoj znanosti, ali se čudi što se Đikić miješa u područje koje nije njegova uža specijalnost s obzirom na to da nije epidemiolog već molekularni biolog. Beroš ističe da takve kritike nisu dobro došle pogotovo zato što je HZJZ još davno dao preporuke za rad noćnih klubova.

Na pitanje je li iti jedna odluka stožera bila politička, Beroš odgovara:

- Vjerojatno se apostrofirate na iskaz predsjednika Vlade, on je govorio o političkim ciljevima. Legitimo je da vlada ima ciljeve, kao što su očuvanje zdravlja i gospodarskih aktivnosti. Sve odluke koje su donesene imaju svoju epidemiološku konotaciju i okvir. Puno puta smo rekli da je politika prepoznala struku i dala joj prednost - zaključio je Beroš.

>> VEČERNJI TV Đikić: Umjesto da smo počeli više testirati i znali što nam se događa u zemlji, mi ulazimo u sukobe

Ključne riječi

Komentara 197

MR
mrkvax
10:35 22.08.2020.

Pazi ovo...napao Đikića...Pa kako vas nije sram..? Čime je on to napao vašeg druga Đikića...?

DO
Domumom
10:19 22.08.2020.

Pa ministre dikić je najveći znanstvenik na svijetu. Samo još malo i otkrit će lijek i za rak i za civid 19. Za očekivati da pronađe i lijek za sve buduće nove bolesti jer im zna slabu točku

ZA
zadar1
10:09 22.08.2020.

vecernjaci ... vas đikić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije