Naslovnica Vijesti Hrvatska

Još jednom odgođeno pripremno ročište za suđenje Vidoševiću

Optužnicom u aferi Remorker, koju je Uskok protiv Vidoševića i još osam osoba podigao u srpnju 2015., predloženo je da se Vidoševiću oduzme imovinska korist od čak 39 milijuna kuna
18. siječnja 2017. u 12:00 11 komentara 784 prikaza
Zagreb: Dolazak Nadana Vidoševića u pratnji odvjetnika na pripremno ročište
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Zagrebački Županijski sud u srijedu ponovno nije odlučio o početku suđenja bivšem predsjedniku Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadanu Vidoševiću, suoptuženom da je iz te ustanove izvukao najmanje 39 milijuna kuna jer je pripremno ročište ovoga puta odođeno zbog bolesti suoptužene Zdenke Peternel.

Pripremno ročište, na kojem se osim o datumu početka suđenja odlučuje o svjedocima koji će biti saslušani tijekom rasprave, iz raznih razloga odgađano je nekoliko puta. Lani, 9. prosinca, ročište je odgođeno jer je Vidošević angažirao Jadranku Sloković za novu odvjetnicu, koja je tražila odgodu kako bi se upoznala sa spisom.

Prije toga je zbog Vidoševićeve bolesti odgođeno ročište zakazano za 1. prosinca, dok je 14. studenoga odgođeno zbog očitovanja obrane o izmijenjenom redoslijedu dokaznih prijedloga. Novo pripremno ročište zakazano je za ponedjeljak, 23. siječnja u 10 sati.

Nadan Vidošević u pratnji odvjetnika dolazi na Županijski sud Iz trećeg pokušaja Sa smiješkom na licu bivši je šef HGK prihvatio optužnicu Nadan vidošević Retorika bivšeg šefa HGK Blokirali mu 26 nekretnina, a on govori o etici i moralu

Optužnicom u aferi Remorker, koju je Uskok protiv Vidoševića i još osam osoba podigao u srpnju 2015., predloženo je da se Vidoševiću oduzme imovinska korist od čak 39 milijuna kuna, a među optuženima je i njegova dugogodišnja najbliža suradnica Zdenka Peternel.

Optužnicom su obuhvaćene i Josipa Mladinov, Jasna Mikić i Jadranka Ivčić, dok je četvero ostalih suoptuženika ranije priznalo nedjela pa su osuđeni nakon nagodbe s tužiteljstvom. Vidošević, koji je nakon uhićenja 12. studenog 2013. proveo oko pet mjeseci u istražnom zatvoru, ranije je govorio da ne zna koji su motivi njegovih suoptuženika da ga terete.

Nakon što je sud potvrdio optužnicu u tom slučaju, Vidošević je priznanja svojih suosumnjičenika nazvao komičnima, ponavljajući da nije kriv i da je žrtva represivnog aparata. Drugi krak Remorkera protegnuo se do Hrvatskih autocesta, a kao glavni osumnjičenik u tom dijelu istrage optužen je bivši HDZ-ov ministar i zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta.

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
  • Deleted user:

    meni su poslali ovrhu za vodu koju nisam potrošio i naravno da ću morati platiti jer će me ovršiti tj. oteti mi novac na silu , gledajte ovo dvoje manekena , čemu suđenje gospdinu vidoševiću neka vrati što je ukrao ... prikaži još! i gotov proces i pustiti ga na slobodu pa neka razmišlja što je učinio , dakle vrijednost imovine - primanja jednako je ukradeno i to vrati i šlus, jednostavno da jednostavnije ne može biti a fina vrše po malima a velike zaobilazi kao da imaju sidu kaj ne, hvala

  • doktorica:

    da je bakica sa placa ukrala trulo voće,već bi je priveli i kaznili!Sramota od sudstva!

  • Hygeia:

    Pa jel nema u Hrvatskoj i drugih advokata ili taj doticni par je rezerviran samo za najvece kriminalce?