Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
matura iz Hrvatskog jezika
Povratak na članak

Još jedna greška u ispitu mature: Istanbul je glavni grad Turske

Ovaj zadatak morao je proći kroz ruke više osoba. Osim sastavljača, zadatak su morali vidjeti i recenzenti, pa se nameće pitanje kako to da baš nitko nije uočio ovu grešku.

Komentari 6

OT
otrovnijezik
17:42 17.07.2023.

Toliko o stručnjacima, profesorima a i "kolektorima". Na žalost, 90% profesora ne bi položili testove za maturu i prijemne.

VL
DZ
dn_zg
18:42 17.07.2023.

Pa kaže "...sadržaj je sa stajališta jezične norme irelevantan". To bi bilo točno i za oprostiti kada se na taj način ne bi u glave 30 tisuća maturanata usadila pogrešna informacija i to samo zbog lijenosti, nesposobnosti i neznanja odgovornih za provedbu obrazovanja istih tih mladih ljudi! Pitanje je jesu li to uopće sve takve pogreške ili ih ima još, a hvala bogu za vrijeme školovanja moje djece našao sam ih na stotine u udžbenicima... i to je valjda irelevantno! Fuj!

VL
MI
Mikis
19:19 17.07.2023.

di ce uocit gresku referenti i revizori i bogte pita tko zaposlen preko ministarske uhljebistanske šablone sa fejk diplomama ili uopce ako imaju ikoju, pa makar i kupljenu. kad sve prolazi preko filtracijske kontrole koja je "rodjak" za uhljeb ili dobar tender

VL
Avatar istovari
istovari
07:04 18.07.2023.

Nije važno Istambul /Ankara....bitne su diplome u cirkulaciji iz Mostara i Banja Luke...

VL
Avatar Art of Noise
Art of Noise
22:00 17.07.2023.

Hoćemo li doživjeti da netko u ovoj državi prizna svoju pogrešku, bez okolišanja, (neuspjelog) pokušaja opravdavanja, i bez onog "ali", preuzme odgovornost, i snosi posljedice, makar prvo kao opomenu, za svoje pogreške? Jer se radi i o onome o čemu i komentator "dn_zg" piše - učenju budućih akademski obrazovanih građana i (pre)nositelja visokog obrazovanja u državi i društvu pogrešnim informacijama koji će, onda, kao takvi, te (pogrešne) informacije prenositi dalje, kao činjenicu.

VL
KA
kantalonac
21:12 17.07.2023.

Kad zajednica kaže da je glavni grad Turske Istambul, onda je glavni grad Turske Istambul. Kad zajednica kaže da je USKOK vladin ured, onda je vladin ured. Krkanima uopće nema razlike, veze, logike i potrebe. Važno je use, nase i podase.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.