Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevario državu

Još jedan uspješan slučaj poreznog Uskoka

ministarstvo financija
Foto: Matija Habljak/PIXSELL/Ilustracija
17.11.2016.
u 19:38

Kaznena prijava podnijeta je protiv 64-godišnjeg hrvatskog državljanina i trgovačkog društva u kojem je isti odgovorna osoba

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu započelo je s provođenjem dokaznih radnji povodom kaznene prijave Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara (Porezni USKOK) Ministarstva financija podnijete protiv 64-godišnjeg hrvatskog državljanina i trgovačkog društva u kojem je isti odgovorna osoba.  

"Postoji osnova sumnje da je 64-godišnjak od svibnja 2011. do lipnja 2013. godine, kao odgovorna osoba osumnjičenog trgovačkog društva; iako svjestan da je žiro račun tog trgovačkog društva u neprekidnoj blokadi od svibnja 2011. godine zbog nepodmirenih potraživanja vjerovniku Ministarstvu financija (Poreznoj upravi, u iznosu od 4.979.655,17 kuna), s ciljem da onemogući naplatu vjerovnika tog trgovačkog društva koji imaju prioritet prema očevidniku o redoslijedu naplate Financijske agencije; s drugim trgovačkim društvom (u kojem je također odgovorna osoba) sačinio ugovor o poslovnoj suradnji između navedenih trgovačkih društava. Prema tom ugovoru troškove poslovanja osumnjičenog trgovačkog društva koje je u blokadi snosi drugo trgovačko društvo u kojem je direktor, nakon čega je to drugo trgovačko društvo sredstva iz ugovora o okvirnom kreditu i dva aneksa tom ugovoru; a protivno odredbama navedenog ugovora i aneksa prema kojima je novčana sredstva trebalo uplatiti na žiro račun  osumnjičenog trgovačkog društva; plaćalo ih odabranim vjerovnicima osumnjičenog trgovačkog društva i to putem cesija i kompenzacija u ukupnom iznosu od 7.509.669,56 kuna.

Opisanim je onemogućeno podmirenje tražbina vjerovnicima osumnjičenog trgovačkog društva koje su imale pravo prvenstva u naplati, i to Ministarstvu financija odnosno Poreznoj upravi u iznosu od 4.979.655,17 kuna kao i četirima trgovačkim društvima u ukupnom iznosu od 2.530.014,39 kuna" navodi se u priopćenju objavljenom na stranicama DORH-a.

> > Marić: Porezni uskok ne ukidamo, nego jačamo

Komentara 3

Avatar tnin
tnin
21:46 17.11.2016.

Što poduzima porezni uskok i represivni aparat glede mnoštva poreznih i inih prevara radi ostvarivanja ne pripadajućih prava na porezne olakšice za fiktivnu invalidnost, za punoljetnu djecu, na odvojen život od onih s kojima živi ili od onih s kojima nije ni živio. Stvarni strani državljani koji imaju dvojno državljanstvo a u Hrvatsku dolaze tek jednom mjesečno po hrvatski novac s burze ili socijalnu pomoć i dječji doplatak da bi ga trošili u susjednim državama, kako bi zadržali ta prava dolaze u Hrvatsku na izbore izabrati hrvatskom većinskom stanovništvu svoju protuhrvatsku lokalnu vlast u pojedinim općinama. To sve iscrpljuje hrvatski državni proračun i dovodi nas u siromaštvo.

PO
pozgajs
22:20 17.11.2016.

O kojem vi uspjehu pričate? Gdje su presude? Porezni uskok, uskok, pnuskok, dorh mogu uhićivati, optuživati i tvrditi što hoće, ali nisu oni sud. Kad se analiziraju svi veliki slučajevi dorh-a i uskok-a koji dođu do suda, pa to jee cirkus od strane tužitelja kada se dokazi moraju pred sud donijeti.

MI
miso
20:21 17.11.2016.

Mislim, ono ... a što se desi kad Ministarstvo financija tvrtki ne plati pretporez i 13 godina ju vuče po sudovima, kad tvrtka otpusti 25 djelatnika radi toga i kad nakon svga dobij spor i kad nitko od poreznika za to ne odgovara (tamo neki Perica s Trešnjevke)? ... Ova država je užas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije