Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVEN DOBROVIĆ
Povratak na članak

Još jedan sukob Mosta i HDZ-a: 'Nisam iznenađen odlukom da ne podrže Plan gospodarenja otpadom'

Mi smo obećali promjene i reformu, pripremili smo je, no zaustavlja ju HDZ koji očito želi da se sve nastavi po starom, kazao je Dobrović

Komentari 33

BL
blizak
20:23 18.08.2016.

dragi Komentatori.... ovaj čovijek (g Slaven Dobrovic) je doktor znanosti dr.sc. i vjerujte da zna o cemu prica. Doktor strojarstva, ne ekonomije ili prava (ne podcjenjujem) dakle, ne doktor virtualnog nego realnog sektora. Osobno sam bio presretan kad je usao u Vladu jer je predstavljao istinski balans politicarima iz virtuale, bez ijednog dana staza iz realnog sektora. Profesore Dobrovicu, Vama prst gore i puna podrska! Imao sam cast slusati Vasa predavanja

VL
ZR
Zrinka5
21:18 18.08.2016.

Bravo ministre Dobroviću za sve što činite za Hrvatsku.- Gospodarenje otpadom je područje stranih interesa koji guraju spalionice i skupe CGO i zato im ne odgovara ovo što radi ministar Dobrović, stručnjak i pošteni , nekorumpirani čovjek. Ne postoji bolji sustav gospodarenja otpadom od ovog Dobrovićevog plana, ali to ne odgovara interesnom spalioničkom lobiju. Takvi ekološki sustavi se provode u svijetu i nisu nikakva novost - U tisućama gradova širom svijeta ( tromiljiunski Toronto primjerice, ili Canberra, glavni grad Australije). Zakon nalaže obvezu minimalno 70% recikliranja u cijeloj četrdesetmilijunskoj Kaliforniji, preko 80% recikliranja ima u četirimilijunskom području San Francisca, isto tako u cijeloj Gornjoj Austriji ili području oko Trevisa i u tisućama gradova i mjesta širom civiliziranog svijeta, i i barem je 5 puta jeftiniji od spalioničkog. HDZ nema pravo se nazivati domoljubnom strankom, jer tko voli svoju domovinu ne može biti protiv onog što je dobro za ljude i prirodu.

VL
DU
Deleted user
17:05 18.08.2016.

Dosta više tih mutikaša i lovaca na fotelje iz Mosta!!! Oni su krivi što vlast nije funcionirala jer su sve blokirali! Ako ima imalo pameti u ovom narodu, ne budu dobili ni glasa....

VL
PE
peroilak62
23:41 18.08.2016.

Mostov plan je dobar i napredan jer sprjecava da nam prodaju zastarjelu tehnologiju koju Zapadna Europa napusta.Sustav spalionica je potroseni model koji ministar Dobrovic pokusava preskociti i tako sprijeciti bespotrebno trosenje novaca na tehnologiju koju cemo i onako moci koristiti maksimalno 10 god.Zasto ne odmah uloziti novce u nesto novo a zaobici polovno.Nazalost mnogi ne razumiju o cemu se tu radi tj. da pojedinci lobiraju za spalionice jer ce profitirati kupujuci staru tehnologiju od trgovackih mesetara,napadaju ministra i njegove ideje jer su vjerni glasaci HDZSDP-a a sutra ce kukati ksko nam lose ide i drzava propada.Gospodo,pamet u glavu!

VL
DU
Deleted user
16:27 18.08.2016.

Dobrovićev plan je nejasan i ne podržava ga EU koja bi to trebala platiti.

VL
DU
Deleted user
01:39 19.08.2016.

Domoljubni liferanti iz HDZSDP-a će ostati bez provizija pri uvozu njemačke opreme ako propadne njihov plan i prođe plan dr. Dobrovića za koji bi opremu mogli proizvoditi i naši proizvođači. HDZ i SDP su se još jednom udružili, kao i uvijek iz najnižih pobuda. Nevjerojatno je kako jedni drugima drže lopovsku čim zagusti, u gotovo svakoj škakljivoj situaciji u zadnjih godinu dana oni se udružuju. Bijednici.

VL
BE
berija
18:30 18.08.2016.

Plan je nerazrađen, skup, neizvediv u ovim uvjetima - ukratko neizvediv.

VL
Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
19:14 18.08.2016.

Most radi za yu tajkune i njima bi dali koncesije istovremeno ih zastitili od strane konkurencije. Ne zaboravimo nikada da se na otpadu zaradjuju milijarde i to godisnje!!!

VL
BU
Bulaba
18:13 18.08.2016.

Nisam ljubitelj HDZ-ovih muljaža, ali ovaj Dobrovićev plan je gomila uhljebničke nestručne papazjanije. Cijela ta "otpadna" doktrina koju guraju Most, Dobrović i njegovi jarani nema nikakve veze s mozgom ni s realnim životom. Ili možda netko misli da je moguće, izvedivo i da se može očekivati da ljudi koji žive u stanovima od 50 ili 60 kvadrata imaju 85 različitih kanti za smeće u kuhinji od 5 kvadrata, i da svaki dan jure po gradu i razvrstavaju otpad u još 345345 kanti? Ja doma imam dosta mjesta, ali nikada ne bih provodio ono što su Dobrović i njegova ekipa složili u svojim glavama. Uostalom, plan je odbijen i od EU.

VL
ST
sttipe
16:19 18.08.2016.

Dobrović je jedini mostovac kojeg cijenim, i volija bi da dodje u živi zid i to u 9 jedinicu, u kojoj nemam za koga glasat.

VL
DU
Deleted user
21:03 18.08.2016.

Da, maske su pale i tehnički ministar Dobrović ne bi trebao više obmanjivati javnost. Plan kasni i Hrvatska će ostati bez novca iz EU fondova, možda još i kaznu bude morala platiti, jer je Dobrović voluntaristički pristupio poslu i zaustavio projekte zbrinjavanja otpada koji su bili pred završetkom i upustio se u izradu novih, po vlastitom ukusu, tako da je cijelu Hrvatsku uzeo za taoca. A i ovo njegovo čudno zvuči - "Mi smo pripremili kvalitetan plan koji je dobio pozitivnu ocjenu ministarstava te nije bilo razloga za neusvajanje"...kad se ministar hvali da mu je plan dobio pozitivnu ocjenu vlastitog ministarstva, jasno je koliko je nisko pao i koliko je zapravo sati.

VL
Avatar firebird
firebird
19:25 18.08.2016.

Dosta ovih mostovaca, sami uhljebi za koje planiraju kojekakvi profiteri poput Roglica - zarada ide Roglicu i CO.

VL
Avatar DŠ.....
DŠ.....
16:16 18.08.2016.

Ovi HDz-ovci samo rade štetu.

VL
ST
sttipe
16:29 18.08.2016.

U toj izbornoj jedinici je Lećevica, pokušaj trovanja dalmacije, priko vode, koju će zatrovat smetlištem. Uredno prezentirati šta nam donose hdz i sdp, i dobili bi se izbori. Splitski bazen ima po milijuna ljudi, a sve do crne gore nemama 70 000... Uz Jadro/Lećevicu, donose nam i smećex, dakle paralelno s vodom, truju i zrak.. Ako to nije bioterorizam, onda neznam šta je.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.