Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pojačana aktivnost

Dva potresa u Jadranskom moru. Seizmolog Kuk: 'To su potresi slabih jačina'

Potres u Jadranu
EMSC
15.04.2021.
u 07:52

Seizmolog Krešimir Kuk kazao je za Večernji list da se posljednjih dana bilježe ovakvi potresi na području Dalmacije te da dalje prate situaciju

Potres magnitude 3,5 po Richteru dogodio se u Jadranskom moru u 6,33 sati, javlja EMSC. Epicentar je bio 114 kilometra južno od Splita.

Podsjetimo, EMSC je također izvijestio o potresu koji se dogodio 40 minuta iza ponoći u Jadranskom moru. Magnituda potresa bila je prema EMSC-u, 3.3 prema Richteru. Osjetio se u Stonu te na području Dubrovnika, Trebinja, Neuma.

"Noćas, 15. travnja 2021. godine u 00 sati i 40 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom 6 km jugozapadno od Stona. Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice", izvijestila je naknadno naša Seizmološka služba.

Seizmolog Krešimir Kuk kazao je za Večernji list da se posljednjih dana bilježe ovakvi potresi na području Dalmacije te da dalje prate situaciju. 

"To su samo potresi slabih jačina", kazao je Kuk. 
 

Ključne riječi

Komentara 2

VI
Vito
08:02 15.04.2021.

Zašto ne napišete - pored Palagruže???

KA
Karma
08:44 15.04.2021.

Potresi jačih slabina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije