Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIV NEĆE IZAĆI

Još jedan doživotni zatvor za bivšeg egipatskog predsjednika Mursija

mursi
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
18.06.2016.
u 15:09

Bivši predsjednik je u trima odvojenim sudskim postupcima već osuđen na smrt, na doživotni zatvor i na dvadesetogodišnju zatvorsku kaznu

 Egipatski sud osudio je na kaznu doživotnog zatvora bivšeg islamističkog predsjednika Mohameda Mursija zbog špijunaže za Katar, izvijestio je novinar AFP-a nazočan na suđenju.

Bivšem predsjedniku, kojeg je u srpnju 2013. svrgnula vojska i koji je u drugim postupcima već osuđen na smrtnu i na kaznu doživotnog zatvora, sudilo se zajedno s još desetoricom suoptuženika za navodnu predaju "dokumenata povezanih s nacionalnom sigurnosti" Kataru, navodi se u optužnici.

Na doživotni zatvor, što u Egiptu znači 25 godina, osuđen je zbog toga što je bio na čelu "ilegalne organizacije". Usto je proglašen krivim zbog toga što je "otuđio tajne dokumente povezane s državnom sigurnošću", izjavio je za AFP njegov odvjetnik Abdel Moneim Abdel Maqsoud.

Mursi je ipak oslobođen po točki optužnice za špijunažu. Šestorica njegovih suoptuženika su po toj točki osuđeni na smrtnu kaznu.

Ovo je četvrto suđenje Mursiju, članu Muslimanskog bratstva, koje su vlasti proglasile terorističkom organizacijom. Bivši predsjednik je u trima odvojenim sudskim postupcima već osuđen na smrt, na doživotni zatvor i na dvadesetogodišnju zatvorsku kaznu.

Otkako je Mursija s vlasti svrgnuo bivši vojni zapovjednik i sadašnji predsjednik Abdel Fattah al-Sisi, njegovi su pristaše u Egiptu žrtve krvava progona.

>> Mursija i islamiste srušila je vojska na demokratski način

Komentara 1

MX
Mister X
09:18 19.06.2016.

Islamist i predsjednik bio a što je od demokrata zaslužio ? Sada mu je sve svejedno jedna doživotna bijedna ili 5 ii 10 . Vjerujem jako zašto vjerujem u slobodno pravosuđe tamo i poštenu presudu njemu . Ustalom kao većinaa koja misli sa svojim aparatom kad se radi o politici i savjetima iz "svijeta" kako se to kojim sistemom prava pravna demokracija učvršćuje .... Nikakovo Mursarnje i muslimani, tih se mani...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije